Slovenija
269 ogledov

Bo za Kajbovo novi vodja Petrovčič?

Zaposleni bodo nadaljevali aktivnosti za odstranitev bivše vodje Karmen Kajba, k Žurnal24 main
MZL. 46 prijav za novega vodjo. V. d. Petrovčič: Trenutno je “mehka” sanacija poslovanja še možna.

Debeli rtič. “Na razpis je prispelo 46 prijav. Komisija je v ožji izbor uvrstila sedem kandidatov, končna odločitev pa bo predvidoma znana 15. marca,” so nam v zvezi z izborom novega vodje Mladinskega zdravilišča in letovišča (MZL) Rdečega križa Slovenije (RKS) Debeli rtič odgovorili na RKS.

Peter Petrovčič, vršilec dolžnosti (v. d.) vodje MZL, je potrdil, da se je prijavil: “Razlog je predvsem v trenutno še ustreznih pogojih za sorazmerno 'mehko' sanacijo poslovanja MZL, ki ne bo v škodo uporabnikov in zaposlenih, moja privolitev v imenovanje pa bo vsekakor vezana na polno podporo članov razpisne komisije, vodstva RKS in glavnega odbora RKS.” Glede na lansko polmilijonsko izgubo, težave pri hotelu Arija in neučinkovito poslovanje v preteklosti Petrovčič že pripravlja sanacijski načrt poslovanja.

Spomnimo, razpis za vodjo MZL so morali ponoviti zaradi nejasnosti glede znanja italijanščine. Nihče od favoritov namreč ni imel potrdila o aktivnem znanju italijanščine, v ponovljenem razpisu pa je predvideno samoocenjevanje (izkaznica Europass).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.