Slovenija
115 ogledov

Bob leta 2013 je ...

Bojana Potočnik Večer
Zmagala izjava učiteljice Bojane Potočnik.

Dobitnica letošnjega boba leta, ki ga časnik Večer podeljuje vsako leto, je učiteljica Bojana Potočnik. Naslov si je prislužila z izjavo: "Na začetku svoje učiteljske poti sem učence učila, da lačni otroci živijo v Afriki, danes pa sedijo v klopi zraven njih."

Med preostalimi izjavami so bralci časnika izbrali naslednje finaliste:

Dr. Drago Plešivčnik, upokojeni primarij:
"Govorili smo, da bo Slovenija kot Švica. Toda v Švici je enajsta ura ob enajstih in ne ob pol dvanajstih. Tudi to mentaliteto in kulturo moramo spremeniti."

Aljoša Harlamov, publicist:
"Čeprav delam od jutra do večera, nimam niti dneva delovne dobe ali centa plačanih socialnih prispevkov, nisem kreditno sposoben ali upravičen do dopusta. Prekeriat se od proletariata razlikuje le v tem, da ima poleg minimalne plače minimalne pravice."

Marjan Pogačnik, sodnik:
"Obdolženci bodo vedno iskali sto in en izgovor, da so bili obsojeni. In zdaj mi povejte, kdo razumen, če proti njemu ne bi bilo nobenega dokaza, bi šel prostovoljno v zapor?"

Vladimir Rukavina, direktor Narodnega doma Maribor:
"Rešitev iz finančne krize bodo pomagale najti pametne šolane glave, za to, da spremenimo vrednote in se vrnemo k osnovni morali, pa potrebujemo srce."

Tatjana Zor, brezposelna:
"Največ hudega je narejenega na tem svetu v imenu dobrega."

Franc Küčan, kmet iz Tešanovcev:
 "Pet odstotkov ljudi lahko računa na srečo, drugi bodo morali delati."

Dr. Aleksander Zadel, psiholog:
"V petih minutah boste našli direktorja, ki vam bo razložil, da je njegova plača, 177-krat višja od tiste, ki jo dobiva tajnica v istem podjetju, čisto v redu. To je možno samo v človeški vrsti. En lev ne poje sedemnajst gazel samo zato, ker jih lahko, zato ker je šef krdela."

Peter Svetina, pisatelj, dobitnik letošnje večernice:
"Pri nas imam ves čas občutek obsednega stanja. Vse gre na nož. Pogovarjati se je težko, ker se bolj prepričuje kot posluša in sodeluje, tistega, ki ne misli kot jaz, pa je treba povoziti. Zakaj?"

Dr. Jože Magdič, nevropsihiater:
"Slovensko dušo primerjam z medvedom. Veliko prenesemo, ko nam prekipi, pa smo hujši od volka."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.