Slovenija
29 ogledov

Bob leta Cirilu Ribičiču

Igor Napast, Večer Žurnal24 main
Letošnji bob leta je dobil Ciril Ribičič za izjavo: "Če se pošalim, bi rekel, da bi včasih z žrebom dobili boljšo sestavo državnih organov, kot pa jo dobimo z volitvami."

"Če se pošalim, bi rekel, da bi včasih z žrebom dobili boljšo sestavo državnih organov, kot pa jo dobimo z volitvami," je izjava pravnika Cirila Ribičiča, ki je bila izbrana za letošnji Večerov bob leta. Drugo mesto je zasedel akademik Matjaž Kmecl, tretje pa zgodovinar in glasbenik Tone Kregar.

Ribičič je s svojo izjavo zbral 3844 glasov, Kmecl ("Vse bolj jasno je, kako nevarno je to požrešništvo. Ni mu mar za Slovenijo, ni mu mar za človekove pravice in tudi za socialno in nacionalno odgovornost ne. To zlo krepi vsa nasprotja in razžira vsa merila.") 3348, Kregar ("O vrednotah se ne govori, živi se jih z lastnim zgledom, vsak dan in vsepovsod.") pa 3003 glasov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.