Slovenija
15 ogledov

Bobinac: Sedež Gorenja zaenkrat ostaja v Velenju

Danes je bil Bobinac že na delovnem mestu v Gorenju. Žurnal24 main
Sedež Gorenja zaenkrat ostaja v Velenju. To je na popoldanski izredni seji velenjskega mestnega sveta zagotovil predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac.

Franjo Bobinac je tudi zatrdil, da se zaradi selitve dela proizvodnje iz Velenja na druge lokacije izven Slovenije, predvsem v Srbijo, število zaposlenih na lokaciji v Velenju ne bo zmanjšalo.

Po njegovih pojasnilih si želijo v Velenje preseliti proizvodnjo pralnih, sušilnih in pomivalnih strojev iz švedske hčerinske družbe Asko, ki posluje negativno in pod načrtom, vendar šele, ko bo to sprejel tudi upravni odbor Aska. V Asku, ki zaposluje okrog 500 delavcev, načrtujejo ohranitev razvoja, vodenje in upravljanje blagovnih znamk ter marketinške aktivnosti.

Če bo upravni odbor Aska v petek podprl selitev, bo Gorenje proizvodnjo pomivalnih strojev, ki jih doslej ni proizvajalo v Velenju, preselilo predvidoma prihodnje poletje. Na lokaciji v Velenju vodstvo Gorenja razmišlja tudi o drugih proizvodnih programih, eden izmed njih je tudi elektronika.

"Močna znamka" tudi po 2015

Velenjske mestne svetnike je zanimalo, kaj se bo zgodilo z Gorenjem po letu 2015. Bobinac je pojasnil, da se po tem letu zgodba Gorenja nikakor ne bo zaključila. Gorenje bo še naprej proizvajalo tudi na lokaciji v Velenju, prvi mož družbe pa pričakuje, da bo Gorenje tudi po letu 2015 močna blagovna znamka.

Ob tem si Bobinac in velenjski svetniki želijo, da bi država upoštevala in podpirala uvajanje novih proizvodnih programov kakovostnih izdelkov, ustvarjanje novih delovnih mest z višjo dodano vrednostjo, domačih gospodarskih družb pod enakimi pogoji kot vlaganja tujih investitorjev.

Komentarjev 1
  • mirko 23:01 03.julij 2012.

    Bobinac povej rajši slovenski javnosti kako "bajno dobro" plačuješ svoj kader kot so inžinerji strojništa in elektrotehnike. Za posrat. Kako misli tale Bobinac razvijat nove produkte z večjo dodano vrednostjo, če pa razvojnike plačuje desetkrat slabše kot je plačan razvojnik v Nemčiji ?