Slovenija
169 ogledov

“Bodite pametni”

Miha Šter (levo) in odvetnik Miran Kos. Renata Reneja Škrjanc
Elan vs. Korže. Sodnica je strani večkrat pozvala k poravnavi. Če te ne bo, sodba jeseni.

Končna poravnava je odvisna od vseh odprtih pravdnih postopkov. Problem ni le ta pravda, temveč še dve drugi, v katerih gospod Uroš Korže toži Elan za izplačilo nagrade. Za zdaj pogajanja stojijo, bomo pa še iskali možnost, da dosežemo dogovor,” je včeraj dejal Elanov odvetnik Miran Kos.

Na kranjskem okrožnem sodišču se je z zaslišanjem Mihe Štera, direktorja Elana Invente, in priče Primoža Finžgarja, nekdanjega predsednika Elanove uprave, končala glavna obravnava v zadevi Elan, v kateri družba za 7,7 milijona evrov toži nekdanjega prokurista in direktorja Uroša Koržeta in Januša Šefmana za povzročeno škodo zaradi neupravičene porabe denarja za slabe naložbe. Sodnica Gordana Indihar Veličković je večkrat pozvala k poravnavi. “Bodite pametni in se poravnajte,” je svetovala. Sodba bo znana jeseni.

Koržetova tožba v Ljubljani

Korže je pred časom dejal, da naj bi šlo v tožbi za maščevanje, ker on Elan toži za menedžersko nagrado v višini deset milijonov evrov. Sojenje se na ljubljanskem sodišču nadaljuje danes.

Da gre za dvoboj med Elanom in Koržetom, je včeraj menil tudi obtoženi Šefman, ki naj bi pri tem imel nekakšno vlogo kolateralne škode. Pomenljivo je bilo tudi Šterovo pričanje, ki je v vlogo tožeče stranke, kot je dejal ob odhodu s sodišča, “padel v pravdanje”, na zaslišanju pa je povedal, da v času Koržetovega vodenja Elana “s stališča Elana Invente ni nastala nobena škoda”.

Finžgar pa je zatrdil, da je bil državni denar Elanu – 1,8 milijarde tolarjev – koristno porabljen za širitev poslovanja. Sodnica ni sprejela Kosovega predloga, da bi zaslišali še izvedenca finančne stroke in predstavnike Slovenske razvojne družbe, zato je Kos uveljavljal procesno kršitev. “To nas sicer preseneča, a sodnica bo že morala svojo odločitev obrazložiti,” je komentiral Kos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.