Slovenija
329 ogledov

Bodo 24 stanovanj spremenili v enega?

Tri enostanovanjske hiše na Ribniški ulici v Ljubljani. V njih je skupno 18 kopa Žurnal24 main
Okoljski inšpektorji od stanovalcev bloka s 24 stanovanji v Ljubljani zahtevajo, da naj podrejo črno gradnjo. Investitor je imel namreč gradbeno dovoljenje le za enostanovanjsko hišo.

O tem smo kot prvi poročali že januarja leta 2010 in že takrat smo opozarjali, da lahko lastniki bloka ostanejo brez stanovanj. Gre za objekt na Jarški cesti, ki ga je takratni investitor Mirsad Bašić brez gradbenega dovoljenja spremenil iz enostanovanjske hiše v blok. Mesec dni kasneje pa smo odkrili še drug podoben primer na Ribniški ulici v Ljubljani.

Zdajšnji lastniki stanovanj morajo objekt po odločbi inšpekcije spremeniti nazaj v enostanovanjskega. Bašić, ki ga med deležniki ni več, pa se po poročanju Pop TV danes ni prikazal na svojih vratih, si je pa s tem prislužil kazensko ovadbo. Kot poroča televizija, je od tožilstva odvisno, ali bodo spisali obtožnico.

Bodite pozorni pri nakupu stanovanj

Ta primer dokazuje, da je treba biti pri nakupu stanovanj izredno previden. Tveganju se lahko izognemo le, če damo pogodbo sestaviti notarju, če pa nam ta samo overi podpis, ni odgovoren za vsebino že napisane pogodbe.

Po poročanju televizije pa je nenavadno to, da so banke (zemljiška knjiga kaže, da gre za NLB in Hypo Leasing) kredite odobrile za nakup takih stanovanj, glede na to, da se podatki iz zemljiške knjige ne skladajo s tistimi iz gradbenega in uporabnega dovoljenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.