Slovenija
16 ogledov

Bodo ceste neočiščene?

Sneg v Mariboru Nino Verdnik
KPL. Koncesionar MOL ima blokirane račune. Na občini upajo, da težav ne bo.

Izvajanje zimske službe za zdaj še ni ogroženo, je dejal Adis Kazič, direktor KPL, ki ima v Mestni občini Ljubljana (MOL) koncesijo za vzdrževanje cest. Vendar je v isti sapi dodal, da se bojujejo za ohranitev podjetja ter da so lahko blokirani računi “usodni za obstoj KPL in 300 zaposlenih delavcev”.

Na MOL pravijo, da KPL za zdaj svoje delo opravlja, kot je določeno v pogodbi. Če tega ne bo več počel, pa je v pogodbi predvideno, da se lahko prekine. V primeru prekinitve bo MOL “čim prej zagotovila, da se bodo dela še naprej izvajala kar se da nemoteno”. Upajo sicer, da se to ne bo zgodilo, ker so “zelo zadovoljni” z delavci KPL.

Blokada zaradi neplačila

Račune je med drugim blokiral Zvonko Šavor, nekdanji direktor KPL. To je storil zato, ker za prodajo svojega deleža v CPL, ki je stoodstotni lastnik KPL, še ni dobil plačila. Kazič njemu in drugim očita, da so to storili “brez vsakršne pravne podlage” in da bodo sprožili ustrezne pravne postopke, “če bo KPL zaradi nezakonitih blokad utrpel 
gospodarsko škodo”.

Šavor odgovarja, da imajo notarski zapis, ki je neposredno izvršljiv in ki ga je podpisal prav Kazić, ter da so se z njim zavarovali, da bodo dobili svoj denar. Rok za plačilo se je iztekel 7. decembra lani, a se od takrat novi lastniki CPL z njimi niso želeli pogovarjati: “To smo morali storiti, da smo sploh dobili sogovornika.” Zdaj se bodo sestali v ponedeljek, ko Šavor pričakuje tako ponudbo, da bodo blokado lahko umaknili. Na umik računa tudi Kazič.

Šavor še meni, da ne bodo krivci za morebitne neočiščene ceste v Ljubljani: “Krivo bo zdajšnje vodstvo, saj ti problemi niso od včeraj. Podizvajalci na primer že od novembra niso dobili plačil.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.