Slovenija
16 ogledov

Bodo ceste poledenele?

Zimska služba Boštjan Tacol
Zimska služba. Ceste vzdržuje KPL, ki ga lahko potopi njegova “mama” CPL.

Meteorologi v petek po nižinah že napovedujejo sneg, a ljubljanskega župana Zorana Jankovića za zdaj to ne skrbi kljub težavam Cestnega podjetja Ljubljana (CPL), ki je tik pred stečajem, njegovo hčerinsko podjetje KPL pa ima v Ljubljani koncesijo za opravljanje zimske službe.

Opravili smo nadzor; KPL ima na zalogi dovolj soli in peska, tako da ne smemo pričakovati težav. Ne moremo pa napovedati, kako bo funkcionirala 'hčerka', če CPL ne bo šlo v stečaj oziroma se bo zgodilo kaj drugega. Tu gre za vprašanji goriva za vozila in plač zaposlenih,” pojasnjuje župan in dodaja, da zaposleni v KPL v nasprotju z zaposlenimi v CPL prejemajo plače: “Če bi se pojavile težave, bi bila to velika tragedija za Ljubljano.” Po njegovih besedah bi potrebovali vsaj nekaj dni, da bi to delo in podizvajalce prevzelo eno od podjetij v ljubljanskem holdingu: “Vendar so podizvajalci zadolženi za vzdrževanje stranskih cest, zato ne vem, kako bi reševali problematiko glavnih cest, parkirišč in ulic v središču Ljubljane, ker so stroji KPL prirejeni prav zanje.”

Mimović mora še plačati

Družba Patera, ki je v lasti Ranka Mimovića in je novi uradni lastnik CPL, je po pisanju Dnevnika za plačilo 3,5 milijona evrov kupnine za 49,6-odstotni delež podjetja CPL Naložbe, večinskega lastnika CPL, zastavila nepremičnine v lasti KPL. Patera mora kupnino poravnati do 7. decembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.