Slovenija
25 ogledov

Bodo jutri našli skupno rešitev?

Iztok Černigoj, predsednik Sidsa v Hitu, je včeraj izrazil prepričanje, da v pod Žurnal24 main
Hit. Sindikat igralniških delavcev tudi včeraj ni sprejel predloga uprave za znižanje stroškov dela.

Uprava družbe Hit je predstavnikom sindikata igralniških delavcev (Sids) včeraj znova ponudila v podpis dva aneksa h kolektivni podjetniški pogodbi in sporazum o poskusnem razporejanju delovnega časa. Po izračunih uprave bi s tem dosegli v povprečju od šest- do sedemodstotno znižanje plač in nekaterih nadstandardnih ugodnosti za zaposlene. Preostala sindikata v Hitu, Git in Vrba, sta oba aneksa in sporazum podpisala že v začetku maja, Sids pa tudi včeraj ne, a so se sporazumeli, da se spet srečajo jutri.

V Sidsu ne popuščajo
Iz Hitove uprave so po pogovorih sporočili, da Sids še naprej onemogoča celovito izpeljavo modela znižanja stroškov dela, in znova poudarili, da razmere kličejo po soglasju in nujnem sodelovanju sindikatov pri uspešni sanaciji podjetja. Predsednik novogoriške enote Sidsa Iztok Černigoj je potem, ko so včeraj po več kot enem mesecu z upravo znova sedli za skupno mizo, pojasnil le, da bodo v naslednjih dneh proučili možnost sklenitve kompromisa za rešitev nastalih razmer v podjetju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.