Slovenija
23 ogledov

Bodo novi lastniki iz Rusije?

Hoteli v Portorožu Suzana Kos
Ruske investicije. Bile naj bi logična posledica povečanja števila ruskih gostov.

“Pogovori potekajo, ker pa gre za komercialne zadeve, o tem ne bom govoril. Logično je, da 30-odstotnemu povečanju števila ruskih turistov sledijo tudi investicije v to področje,” je na vprašanje, ali se obetajo tudi naložbe v portoroški turizem, odgovoril ruski veleposlanik Doku Zavgajev. Hoteli LifeClass, ki spadajo pod okrilje Holdinga Istrabenz, bodo namreč za poplačilo “Bavčarjevih” dolgov najverjetneje morali dobiti novega lastnika. Holding je s prodajami premoženja doslej poplačal le 56 odstotkov posojil.

V Portorožu so se sicer včeraj na poslovni konferenci srečali ruski in slovenski poslovneži, Zavgajev pa je ob tem poudaril, da v zadnjih 20 letih njihovo gospodarstvo še nikoli ni delovalo tako dobro.

Uvažamo plin

Blagovna menjava med Rusko federacijo in Slovenijo je lani presegla 929 milijonov evrov, Rusija je naš 12. zunanjetrgovinski partner. Tja smo izvozili za dobre pol milijarde evrov, predvsem zdravil, premaznih sredstev, elektrotermičnih gospodinjskih aparatov, uvozili pa predvsem naftni plin. “Rusija je država nešteto poslovnih priložnosti, ravnokar sem se vrnil iz Moskve,” je bil redkobeseden Zoran Thaler, ki smo ga srečali med poslovneži. Kaj je tam konkretno počel, ni želel povedati.

Janez Škrabec iz Rika, ki je z nekdanjim prvim možem Intereurope Andrejem Lovšinom tesno sodeloval pri naložbi v ruski logistični terminal Čehov, ki je zdaj mlinski kamen okoli vratu koprskega logista, pa je potožil, da ga zdajšnje vodstvo Intereurope nikoli ni prosilo za pomoč pri pridobitvi carinskega dovoljenja za Čehov, kar ga zaradi njegovih zvez v Rusiji – preseneča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.