Slovenija
110 ogledov

Bodo Rusi vlagali v Izolo?

primorska 29.03.2008, izola z belvedreja, foto barbara milavec primorska 29.03.2008, izola z belvedreja, foto barbara milavec
Za trikotnik pri hotelu Delfin v Izoli naj bi se zanimali ruski vlagatelji; svoje namere naj bi izkazali ob obisku, do katerega je prišlo že v začetku decembra.

Izolo sta v začetku decembra obiskala veleposlanik v Sloveniji Doku Zavgajev in Sergej Ivanov, ateše za gospodarstvo in ekonomske zadeve. Vest o tem je v javnost pricurljala šele pred dnevi, danes poročajo Primorske novice.

Ruse naj bi še posebej zanimalo 2,6 hektara obsežno območje trikotnika pri hotelu Delfin, ki je v lasti Gorenjske banke, vendar v kabinetu župana Igorja Kolenca pravijo, da so jim predstavili “več območij, ki so v občini zanimiva za razvoj”. Katera so ta območja, na občini ne navajajo.

Občinski svetnik in predsednik SD Aleksej Skok, ki je blizu županu Kolencu in je prisostvoval ruskemu obisku, pa poleg trikotnika omenja še štiri nepremičnine: širše območje ladjedelnice, Argolino, San Simon Resort in Šared.

Šlo je za uradni obisk na županovo pobudo. Ruskim predstavnikom smo pokazali območja, ki so že dolgo zanemarjena in degradirana, pa tudi hotelski kompleks, ki je naprodaj, in območje Šareda, namenjeno pozidavi,” je za Primorske novice povedal Skok.

Rusi so že prisotni v Izoli. Lastnik dveh podjetij - Belvedere hoteli in turizem ter Hotel Marina, ki ju vodi Branko Seljak - je namreč že vrsto let Nikolay Ulyanov. Toda Skok zatrjuje, da nima Ulyanov nič opraviti z morebitni zdajšnjimi investitorji, o katerih so govorili ob obisku veleposlanika Zavgajeva.

Več podrobnosti za zdaj ni znanih.

Komentarjev 4
  • samo.jst 11:49 29.december 2015.

    ...če bodo tako vlagali kot v Hotel Kanin oz. Bovec, se okolica ne bo bistveno spremenila. Občina mora dati aneks v pogodbo, da gre za nepremičnino gospodarsko ključnega pomena in v primeru neizpolnjevanja načrtov se jim lastništvo vzame... tako kot ...prikaži več so naredili v primeru Rimskih Toplic.

  • valerijakregar 15:39 28.december 2015.

    kje so se pa z zemlja@rich - em dogovarjali ?

  • TOLAR 12:23 28.december 2015.

    Pa nas bo ZDA spet pod drobnogled vzela