Slovenija
18 ogledov

Bodo s pipistrelom leteli indijski vojaki?

Pipistrel Sinus Michale Pereckas za Wikipedijo
Pipistrel med najresnejšimi tekmeci na razpisu indijske vlade za 194 ultralahkih letal. Posel je vreden več deset milijonov dolarjev.

Ajdovski Pipistrel je z ultralahkim letalom Pipistrel Garud med najresnejšimi tekmeci za zmago na razpisu indijske vlade. Gre za dobavo 194 ultralahkih letal, namenjenih vojski. Direktor podjetja Ivo Boscarol je prepričan, da po kakovosti prekašajo tekmece iz ZDA, Italije, Nemčije, Avstralije in Poljske, končno besedo pa bodo imeli lobisti in ponujena cena letal.

Več deset milijonov dolarjev

Garud (indijski mitološki ptič) je šolsko letalo, ki so ga v Pipistrelu razvili prav za potrebe naročnika, upoštevali so tudi specifične indijske podnebne pogoje. Za šolanje bi ga uporabljali kadeti indijske vojske.

Kolikšna bi bila natančna vrednost desetletnega posla, Boscarol ni želel razkriti, je pa v igri več deset milijonov dolarjev.

Boscarol upa, da se bo primerno odzvala tudi vlada, če bodo posel dobili. V veliko pomoč bi podjetju bilo zmanjšanje birokratskih ovir, s čimer bi se povečala cenovna konkurenčnost letal, potreben bi bil tudi dogovor o protidobavah.

Komentarjev 1
  • 1111 14:22 17.avgust 2011.

    ...ajoj...Ivo, ti si pa pravi optimist...hahahahaha...kje je ta vlada???? ...samo oskubli te bodo...raje pojdi preko druge države, boš več imel...žalostno ampak res!!!