Slovenija
18 ogledov

Bodo sploh prišli do dna?

Ali bodo vzorce poslali v tujino, se bodo na Vursu, vodi ga Vida Čadonič Špelič, Žurnal24 main
Pogin konj. Po več kot enem mesecu še brez konkretnih ugotovitev, strožji je le nadzor.

"Po naših podatkih so bili vsi dosedanji rezultati preiskav, ki jih izvajajo pristojne inšpekcijske službe in veterinarska stroka, ter drugi fitofarmacevtski postopki negativni," so nam glede preiskave vzrokov za obolenje in pogin konj pojasnili v Kobilarni Lipica.

Preiskave vodita Veterinarska uprava RS (Vurs) in kriminalisti Policijske uprave Koper, ki preiskujejo, ali je pri dogodku morebiti šlo za kaznivo dejanje. Tako prvi kot drugi so redkobesedni. Povedali so, da preiskave še potekajo. Na vprašanje, ali je notranja napaka povsem izključena, so na Vursu dejali, da tega ne morejo komentirati, dokler preiskava ne bo končana.

Na vprašanje, kako so preventivno ukrepali za zaščito konj, so nam v Kobilarni Lipica dejali, da so po dogodku poostrili nadzor, uvedli strožji režim gibanja na ožjem delu posestva, 24-urno fizično varovanje s strani varnostne službe in namestili varnostne kamere. V poslanski skupini SDS so v zvezi z lipiško problematiko že zahtevali nujno sejo parlamentarnih odborov za kulturo in kmetijstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.