Slovenija
27 ogledov

Bodo Union polnili v Laškem?

Begić se je po zaustavitvi proizvodnje pritožil na upravno sodišče, ki je pivova Žurnal24 main
V Pivovarni Laško razmišljajo, da bi proizvodnjo Pivovarne Union iz Ljubljane selili v Laško. Za to možnost se ogrevajo tudi zaradi mikavne Unionove lokacije.

Prvi mož Pivovarne Laško Dušan Zorko je to zanikal. "Lokacija v Unionu ima svojo vrednost, firma Union ima bistveno višjo vrednost in tisti, ki to govori, govori dezinformacije," je povedal za televizijo POP TV.

Na vprašanje, ali torej stavba, proizvodnja in znamka Uniona ostajajo v Ljubljani, pa je odgovoril: "Do nadaljnjega zagotovo. Na hitro se ne bo nič zgodilo."

Glede tega, kaj se bo zgodilo na srednji ali dolgi rok, pa je dejal, da bodo Union poskušali ohraniti na tej lokaciji "oziroma polniti na najbolj racionalni lokaciji".

Šlo naj bi torej za združevanje zmogljivosti s ciljem zmanjšati stroške, je poročala nacionalna televizija in dodala, da laška pivovarna išče poti za rešitev skupine iz dolgov, ki so dediščina nekdanjega prvega moža pivovarne Boška Šrota.

O tem, da bi Union polnili v Laškem, je Zorko sicer povedal: "Tega še dolgo ne bo − da bi mi kompletno selili neko proizvodnjo ali iz Laškega v Union ali obratno."

V tej zgodbi zelo pomenljivo tudi dejstvo, da so komercialnega direktorja Uniona, ki je nasprotoval selitvi, že zamenjali.

Uprava bi sicer skupino reševala tudi s preoblikovanjem v pogodbeni koncern. Skladno s predlogom naj bi Pivovarna Laško postala obvladujoča družba v koncernu, Pivovarna Union, Radenska in Fructal pa odvisne družbe. Ta načrt pa na julijski skupščini ni doživel zadostne podpore, proti so bile predvsem banke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.