Slovenija
5 ogledov

Bodoči študenti v mestu

V Mestni občini Ljubljana svetujejo, da avtomobile v petek pustite na obrobju Lj
1/2
Žurnal24 main
Slovenske fakultete in srednje šole bodo v petek preplavili dijaki in učenci.
"V Ljubljani pričakujemo, da se bo informativnih dni udeležilo od deset do dvajset tisoč dijakov," je povedala Maja Koren iz Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOUL). Na srednjih šolah in visokošolskih zavodih pa bodo informativni dnevi za bodoče študente in dijake tudi v soboto.

 

Kam po informacije

Telefon. Po informacije o ljubljanskih fakultetah se lahko tudi v petek in soboto obrnete na brezplačno telefonsko številko Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOUL): 080 98 67.

Brošura. Okoli 24 tisoč dijakov zaključnih letnikov srednjih šol je že prejelo brošuro ŠOU Informativni dnevi '09, kjer so koristne informacije vseh fakultet v Ljubljani. Brošura je dostopna tudi na spletni strani www.sou-lj.si.

Univerza v Ljubljani
"Članice Univerze v Ljubljani (UL) bodo poleg programov predstavile tudi obštudijske dejavnosti in možnosti za zaposlitev," je pojasnil Goran Tomšić z UL. V Zbornični dvorani UL bo v petek ob 12. uri po njegovih besedah še informativni dan za zamejske Slovence in tuje državljane.

Lani so študente najbolj zanimali študijski programi, kot so umetnost, veterina, zdravstvo, socialno delo, arhitektura in izobraževanje učiteljev, kaže analiza visokošolske informacijske službe UL. "Iz teh podatkov lahko sklepamo, da bo največji obisk na akademiji za likovno umetnost, veterinarski, pedagoški in zdravstveni fakulteti ter na fakulteti za socialno delo in fakulteti za arhitekturo," ocenjuje Maja Koren.

Dejavne vse univerze
"Pri predstavitvah posameznih študijskih programov bodo sodelovali tudi študenti," so pojasnili z Univerze na Primorskem, kjer bodo informativni dnevi prav tako potekali v petek in soboto.

"Letos bomo predstavili tudi nov študijski program Digitalne umetnosti in prakse," pa sporočajo z Univerze v Novi Gorici, kjer največ zanimanja opažajo za programe na poslovno-tehniški fakulteti, fakulteti za znanost o okolju in fakulteti za humanistiko. Na Univerzi v Mariboru na informativnih dnevih pričakujejo okoli šest tisoč dijakov.


Pred fakultetami in na železniški postaji bodo bodočim brucem pomagali informatorji Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM).

Učenci pa na srednje šole

Na informativne dneve se je pripravila tudi dijaška skupnost Ljubljana (DSL), saj bodo informativne dneve obiskali tudi bodoči dijaki srednjih šol. Informatorji DSL bodo učence usmerjali na glavni železniški postaji v Ljubljani in na Prešernovem ter Kongresnem trgu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.