Slovenija
30 ogledov

"Bog živi Slovenijo"

Realnost. Marinič, Janković in jaz živimo v Sloveniji, a zdi se mi, da je vsak od nas na svojem planetu.

Nina Oštrbenk | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Potem ko je poslanec SDS Branko Marinič v četrtek napovedal, da bo odstopil kot poslanec, je svoj govor končal z besedami Bog živi Slovenijo. Dodala bi lahko: Bog, pomagaj Sloveniji. Pomagaj politikom, da bodo dojeli realnost. Gospod Marinič bi na primer lahko dojel, da si je sam kriv za to, da ne bo več poslanec. Sam je nekoga drugega poslal na izpit iz nemščine, ki bi ga moral opraviti. To ni storilo ne sodišče, ki ga je pravnomočno obsodilo, in ne tranzicijska levica.
Marinič je namreč v svojem poslovilnem poslanskem nagovoru dejal: “Z odločitvijo sodišča se ne strinjam, a jo spoštujem. Kljub temu se mi zdi krivična, saj jo označuje jasno politično ozadje tranzicijske levice.”

Resno? Bi vsaj enkrat nekdo povedal po pravici, se pokesal in bi mu bilo pol greha odpuščenega?!? Marinič je dodal, da je bilo breme s pravnomočno obsodbo zanj preveliko. Zakaj je potem potreboval tako dolgo, da ga je to breme zlomilo? Pa je bilo breme res obsodba ali ukaz vrha stranke, da mora oditi?

Če Marinič živi na Marsu, ljubljanski župan in prvak Pozitivne Slovenije Zoran Janković živi na Jupitru. Na vprašanje, ali se mu zdi pošteno, da bodo morale pravne osebe za isti prekršek v Ljubljani plačati 500 evrov, fizične osebe pa 40, je odgovoril: “Predstavljam si, da pravno osebo vozi poklicni voznik in da bi ta moral vedeti, kaj dela.”

Resno? Koliko je v Sloveniji še takih, ki si to lahko privoščijo? Gospod Janković, si še vedno predstavljate, da ste na čelu Mercatorja in ste del ceha direktorjev? Bi si omenjena gospoda, prosim, nastavila zrcalo in bi prvi priznal, da je goljufal in da je zato moral odstopiti, drugi pa, da so le še izjeme, ki imajo svoje voznike, da je le zanj sto tisoč evrov drobiž, zame in meni enake pa je to toliko denarja, da bi z njim rešili svoj stanovanjski in še kak drug problem. Zato prosim, stopita z Marsa in Jupitra ter se nam pridružita v Sloveniji, kjer potrebujemo ljudi, ki imajo vsaj malo stika z realnostjo.

Komentarjev 4
  • dragec 10:10 23.december 2012.

    Edino nam on lahko pomaga.....bogu hvala ....cvrc

  • mph 17:48 22.december 2012.

    Da ne bo pomote, nisem volil Jankoviča, pa čeprav priznam, da je bil ena od opcij, mislim, da nekje tretja ali četrta, .... vendar bi bil 1000x boljša izbira, kot pa, da nam je zavladal Temni princ.

  • mph 17:47 22.december 2012.

    Boga ni, zato me take puhlice ne obremenjujejo. Je pa vsekakor religija najhujši izum človeka, več škode ni naredilo niti vse ostalo skupaj na xz potenco.