Slovenija
40 ogledov

Bogata Zidarjeva "odpravnina"

Ivan Zidar (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Ivan Zidar edini družbenik SCT Holdinga. Nove lastniške malverzacije ga niso stale niti evra.

Aleksander Meze in Janez Jamnik nista več lastnika SCT Holdinga, družbe, ki je bila pred stečajem SCT stoodstotni lastnik SCT, d. d., pišejo današnje Finance. Vsak naj bi za 12-odstoten delež prejel 125 tisoč evrov. Njune deleže je po pisanju časnika odkupil SCT Holding, njegov edini družbenik pa je Ivan Zidar, ki naj bi bil pri družbi po novem tudi zaposlen. Da je postal edini delničar družbe, na katero mu je tik pred ali med neuspelo prisilno poravnavo uspelo prenesti nekatere zdrave dele poslovnega sistema SCT, piše tudi današnji Dnevnik.

Delni zmagovalec
SCT Holding naj bi zdaj odpisal naložbo v SCT, d. d., s čimer bo izgubil 4,6 milijona evrov, a še vedno naj bi mu ostalo okoli milijon premoženja. "Kljub vsem postopkom," piše Dnevnik, "ki jih zoper Zidarja vodijo organi odkrivanja in pregona, je nekdanji slovenski gradbeni baron iz zgodbe o SCT, v kateri je brez dela ostalo več kot 700 ljudi v krovnem podjetju in več sto v ugaslih hčerinskih družbah, vendarle izšel kot vsaj delni zmagovalec."

Ker ni zadolžen, bo po odpisu še vedno sposoben za poslovanje, poleg tega pa prek omenjene družbe sam ovladoval dve podjetiji, od katerih ima po pisanju Dnevnika najmanj eno resne možnosti za preživetje: Tovarno kovinske opreme (TKO) iz Murske Sobote,, ki izdeluje sestavne dele za gradbeno mehanizacijo, in SCT-Porr, ki ga je z avstrijskim partnerjem februarja letos ustanovil za kandidiranje na razpisih za gradnjo železnic.

Denar za plačilo polovice od 2,4-milijonske kupnine za TKO je SCT Holding počrpal kar iz poslovnega sistema SCT, natančneje prek posojila, ki ga je najel pri podjetju SCT Naložbe, vrniti pa ga mora do leta 2018.

Posli na Balkanu
Po pisanju Financ ima tudi že dogovorjenih nekaj poslov na Balkanu. Rešilne posle za SCT v Srbiji (logistični center v Zemunu, športno dvorano v Voždovcu ter večje stavbe v Kragujevcu in Subotici) je Zidar napovedoval že februarja, a poslov niso uresničili. Moral je oditi tako iz Beograda, kjer je SCT gradil dostopne ceste do mostu na Ado Ciganlijo, kot iz Sarajeva, kjer je gradil obvoznico.

Komentarjev 5
  • 1111 15:50 13.julij 2011.

    umrl bo lih tko kot vsi...2 metra ima svojih...ko bo pa noge stegnu, se bodo za dnar pobili o nekem pijančku, ne duha ne sluha...

  • 1111 14:49 13.julij 2011.

    hahahahaha...vsaka ti čast na komentarju!!

  • Bralec 12:34 13.julij 2011.

    Tale Zidar je kot Broj 1 iz Alana Forda. Ko ga hoce kdo prijavit, vzame knjizico pogleda kake grehe ima doticni in vsi ga pustijo pri miru.