Slovenija
48 ogledov

Bogataja na zagovor

Svetnik Mladih za Kranj Matej Gal Pintar meni, da je dovolj razlogov za sum in p Žurnal24 main
Prijava. S prodajo zemljišča pod Valterjem se bo ukvarjala protikorupcijska komisija.

“Kot smo napovedali, smo na Komisijo za preprečevanje korupcije podali prijavo suma storitve koruptivnega dejanja župana Mohorja Bogataja, zaradi javne dražbe za prodajo nepremičnin,” so včeraj zapisali v svetniški skupini Mladi za Kranj.

Posebno sporna se jim zdi načrtovana prodaja zemljišča pod nekdanjo Čebelico. Pomenljivo se jim zdi, da se je dokument prodaje imenoval kar Ramadani (lastnik lokala Das ist Valter, ki stoji na prodajanem zemljišču), da občina parcele ni kaj prida izpostavljala oziroma, kot smo razkrili v Žurnalu24, mestna uprava zemljišča v vabilu na dražbo sploh ni navedla.

Bogataj naj bi tudi presegel pristojnosti, ko je poskušal zemljišče prodati brez razprave na mestnem svetu, pravijo Mladi za Kranj. Ob vsem povedanem se jim zdi pomenljivo, da se je Ramadani znašel na skupinski fotografiji Bogataja po zmagi na županskih volitvah.

Župana ne skrbi
Bogataja, ki je zaradi protesta opozicije dražbo preklical, prijava ne skrbi. “Ne čutim nobenega strahu in se ne počutim neprijetno. Naj streljajo v prazno, če hočejo,” se je odzval včeraj. “Najbolj smešno je to, da je prodajo teh zemljišč pripravljala prejšnja oblast, zdaj pa jo zamerijo meni,” je dodal. Kritiki dražbe sicer pravijo, da to ne drži, ker je pobuda za dražbo parcele pod Čebelico prišla leto za tem, ko je bil v prejšnjem mandatu sprejet letni načrt prodaje. “Iščejo dlako v jajcu,” je odgovoril Bogataj. Na mestni upravi so dejali, da ni nič novega in nenavadnega, če manjša zemljišča prodajajo na podlagi vlog strank. Glede fotografije župana z Ramadanijem pa pravijo, da je imel Bogataju po zmagi na volitvah vsakdo možnost osebno čestitati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.