Slovenija
23 ogledov

Bogateli bodo zasebniki

Treba je opredeliti minimalen obseg dela in zdravnikom omogočiti dodaten zasluže Žurnal24 main
Zaradi umika soglasij bo večje povpraševanje po samoplačniških storitvah.
Za preglede in storitve, ki stanejo med 50 in 80 evri, se bo povpraševanje povečalo.
Igor Bartenjev, zasebni dermatolog

"Analiz, ali bo šlo zaradi umika zdravniških soglasij več denarja v zasebne žepe, nismo delali, če zdravstvene storitve ne bodo opravljene, pa bo gotovo najbolj privarčevala država," je za Žurnal dejal prvi mož Fidesa Konrad Kuštrin.

Več samoplačnikov
Koncesijskega obsega dela zasebniki na račun odpovedi soglasij zdravnikov ne bodo mogli povečati. Tako je zatrdil zasebni dermatolog Igor Bartenjev iz Dermatologije Bartenjev - Rogl. "Kar pa zadeva samoplačnike, se bo povpraševanje po pregledih in storitvah, katerih cena je od 50 do 80 evrov, povečalo," domneva na podlagi izkušnje.

Dodal je, da za nenujne posege, katerih cena je nekaj sto evrov ali celo več, ne bo toliko zanimanja. "To pa zaradi trenutnih gospodarskih razmer in kupne moči prebivalstva," je pojasnil.

Na tujino ne računa
Samo Fakin, direktor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), zaradi umika soglasij ne računa na večje število napotitev v tujino, vsaj sprva ne. "Če bi se to slučajno zgodilo, bi šlo za siromašenje lastnih ustanov, kar bi lahko privedlo celo do ukinitev nekaterih bolnišnic," je opozoril in dodal, da predpostavlja, da bo prevladal razum.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.