Slovenija
20 ogledov

Bogati Rusi v Ronke

Jadran Furlanič pravi, da pri nas goste pošljemo tudi na izlet čez mejo, obratni Žurnal24 main
Čarterji. Ruskih turistov na Obalo najverjetneje ne bo.

“Ne gre računati na to, da jim bodo italijanski agenti povedali, da imajo možnost iti na izlet tudi na slovensko obalo. Da bi prišli k nam, bi morali mi sami neposredno posredovati pri turističnih agentih v Rusiji,” Jadran Furlanič, direktor Turističnega združenja Portorož, odgovarja na naše vprašanje, ali bo tudi naš turizem imel kaj od bogatih ruskih turistov, ki bodo letos vse poletje s čarterji prihajali na bližnje letališče v Ronkah. Po poročanju Primorskega dnevnika jih v Furlaniji - Julijski krajini pričakujejo okrog deset tisoč.

Furlanič podrobnejših informacij o teh gostih nima, pravi pa, da si že nekaj časa skupaj s Slovensko turistično organizacijo s ciljem pridobivanja gostov prizadevajo vzpostaviti sodelovanje z letališčem v Ronkah, saj zdaj na slovensko obalo od tam ni organiziranega javnega prevoza razen dragih taksijev oziroma prevozov, ki jih za svoje goste organizirajo posamezni hoteli.

Pridejo po nakupih
Ne glede na to pa je Furlanič prepričan, da bi morali naši turistični predstavniki ruskim že v Rusiji predstaviti, da lahko gostom, ki priletijo v Ronke, ponudijo tudi obisk Slovenije. Linija v Ronke pa je, kot še pravi, moderna, ker Furlanija ponuja tako nakupovanje kot morje, blizu pa so tudi Benetke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.