Slovenija
37 ogledov

Bogati šejki s čarterjem v Novo Gorico?

politika 26.01.2007, Dimitrij Piciga, direktor STO, Marjan Hribar, ministrstvo z Boštjan Tacol
Poslovna strategija igralniške družbe Hit. Novi predsednik uprave Dimitrij Piciga bi goste pripeljal s čarterskimi poleti iz Katarja in Kuvajta.

Novogoriška igralniška družba Hit je v prvi polovici letošnjega leta imela izgubo iz poslovanja (300 tisoč evrov), a se tolažijo, da se padec prihodkov umirja. Novi predsednik uprave Dimitrij Piciga meni, da je odvisnost družbe od enega ključnega trga - Italije, in enega glavnega produkta - igralništva, prevelika. Po njegovih besedah velja rešitve iskati v izkoriščanju letalskih povezav z južno Italijo in pridobivanju gostov s ponudbo  večdnevnega preživljanja prostega časa ne le v igralnici, temveč v celotni turistični destinaciji. "Še dodatno bomo okrepili tržno delovanje na avstrijskem trgu, izkušnje imamo z ruskimi in turškimi gosti, ne nazadnje pa velja poslovno razmišljati tudi o prihodih gostov s čarterskimi poleti iz Katarja in Kuvajta,"  razlaga.

Italijanska konkurenca

V Hitu tožijo, da je njihova konkurenca vse agresivnejša. Ponudniki iger na srečo v italijanskih igralnicah so se uspešno dogovorili za ustrezno zniževanje davčnih obremenitev, v Hitu pa so do zdaj neuspešno opozarjali na "nevzdržen primež davčnih obveznosti".  Družba je v prvih šestih mesecih letošnjega leta plačala za več kot 18,4 milijona evrov davkov in koncesijskih dajatev.

Polna sestava uprave

Člani nadzornega sveta Hita so se na včerajšnji seji seznanili s predlogoma o  rebalansu plana poslovanja družbe za leto 2013 in o  udeležbi delavcev pri dobičku. Nadzorniki so potrdili še dva predlagana člana uprave, in sicer Simono Mele in Zvonka Šulerja. Štiričlanska uprava poleg omenjenih dveh in Picige šteje še delavskega direktorja Marjana Zaherja.

Komentarjev 4
  • privat 15:21 17.julij 2013.

    kaj so arapci tako butasti da jim je zanimljivo v Gorici??

  • allstarr111 14:02 17.julij 2013.

    Šejk pride v Novo Horico samo če njegov frčoplan strmoglavi nekam na polje tam blizu, ampak pomojem bi vseeno reskeru in probal prijadrat do monaka :)

  • molj 12:25 17.julij 2013.

    Ja in šejki kar v vrsti stojijo da bi prišli v Novo Gorico!? Dajte bit pametni ljudje!!!