Slovenija
4 ogledov

Bogati zneski za Bavčarja in Šrota

31_03_09_bam_istrabenz_bavcar_toplak Žurnal24 main
Igor Bavčar je v pol leta v Istrabenzu zaslužil skoraj 160 tisoč evrov bruto, njegov kolega Boško Šrot je v Pivovarni Laško leta 2009 zaslužil skoraj 270 tisoč evrov, dobil pa je tudi odpravnino.

Da Boško Šrot zapušča mesto prvega pivovarja Laškega, in to brez odpravnine, se je glasilo lansko julijsko sporočilo iz Pivovarne. Kot kaže, pa ni tako.

Glede na letno poročilo Pivovarne Laško je Šrot prejel kar 152 tisoč evrov odpravnine. Lani je tako v celoti od Pivovarne, ki ima milijonske izgube, dobil 268.962 evrov.

Tudi Bavčar zaslužil
Uspešno leto je tudi za Igorjem Bavčarjem. Do maja 2009 je bil predsednik uprave, nato je bil do junija istega leta član uprave in v tem času je zaslužil 157.252 evrov bruto. To pomeni, da je v povprečju na mesec dobil dobrih 26 tisoč evrov od podjetja, ki je ravno v njegovem času tonilo vse globlje v rdeče številke.

Fiksni del njegove plače je sicer v pol leta nanesel dobrih 117 tisoč evrov bruto, a je v tem času dobil tudi različne dodatke, kot so denimo nagrade. Tako je gibljivi del njegovih prejemkov v pol leta dosegel številko 26.904 evre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.