Slovenija
22 ogledov

Bohinc za ustavnega sodnika

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Predsednik republike Danilo Türk je po opravljenih pogovorih z vodji poslanskih skupin kot kandidata za mesto ustavnega sodnika predlagal rektorja primorske univerze Rada Bohinca.

Predsednik Danilo Türk je pretekli teden opravil pogovore z vodji poslanskih skupin v zvezi s predlogom kandidature za mesto ustavnega sodnika. Pogovorov se niso udeležili v SDS, večina ostalih strank pa je pojasnila, da izbiro prepuščajo strokovni oceni predsednika republike.

Med prijavljenimi kandidati so bili poleg Rada Bohinca še nekdanji generalni državni pravobranilec Lucijan Bembič, višji sodnik Damjan Gantar in Marko Novak z Evropske pravne fakultete v Novi Gorici.

Kot so pojasnili v predsednikovem uradu, so vsi štirje možni kandidati evidentirani na lasten predlog.

Urad predsednika je predlog že posredoval v nadaljnje odločanje državnemu zboru, so sporočili iz Türkovega urada. Bohinc bo v primeru potrditve v državnem zboru zasedel mesto Jožeta Tratnika, ki se mu 24. maja izteče mandat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.