Slovenija
23 ogledov

Bohinj oaza za pohodnike

Turizem. Po Vii Alpini od Monaka do Slovenije. V Bohinju dnevi pohodništva in festival ribištva.

Bohinjska Bistrica. “S kakovostno ponudbo moramo pohodnike prepričati, da se je vredno ustaviti v Bohinju. Če bi jih z Vie Alpine prišlo vsaj sto, bi bili zadovoljni,” je po sobotni mednarodni konferenci daljinske poti Via Alpina dejal Klemen Langus, direktor Turizma Bohinj.

Konference so se udeležili predstavniki vseh alpskih držav, prek katerih poteka ta pet tisoč kilometrov dolga pot, ki je razdeljena v 121 etap, celotno pot od Monaka do Slovenije pa je mogoče prehoditi v 341 dneh. Kot je povedal Marko Lenarčič, direktor združenja za pohodništvo in kolesarjenje, v Sloveniji potekata dva kraka te poti, letos pa so v združenju informacije in rezervacije posredovali 320 tujim pohodnikom. Slovenski del poti na leto prehodi okoli 900 pohodnikov.

Na pohodništvo in ribolov
V petek pa so se v Bohinju začeli 3. dnevi pohodništva, s katerimi želijo podaljšati turistično sezono in povečati število nočitev, potekajo pa sočasno s festivalom ribištva. Do nedelje se bodo obiskovalci lahko udeležili izletov in vodenih tur, predavanj, delavnic ter ribolova v Bohinjskem jezeru in Savi Bohinjki. “Upamo, da bomo z ribiškim festivalom pridobili dobre goste, ki bodo v Bohinju tudi prenočili, naša dolžnost pa je, da ga ohranimo kot zeleno turistično destinacijo,” je poudaril Langus.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.