Slovenija
43 ogledov

Bohinjce zadela kotaleča se žoga

Domžalsko podjetje Propilot izvaja zorbing na kmetijskem zemljišču prve kategori Žurnal24 main
Zorbing. V bohinjski Naturi 2000. Prijava inšpekciji. Po mnenje na Arso.

“To je nedopustno! Če te dejavnosti na zdajšnji lokaciji ne bodo prenehali, bom podal prijavo okoljevarstveni inšpekciji,” je včeraj razkačen dejal Franc Kramar, bohinjski župan.

Domžalsko podjetje Propilot je prejšnji konec tedna na travniku ob cesti Bohinjska Bistrica–Bohinjsko jezero adrenalina željnim obiskovalcem namreč ponudilo zorbing – kotaljenje v veliki žogi. S tem je poseglo v območje Nature 2000, poleg tega pa gre za kmetijsko zemljišče prve kategorije v času vegetacije.

Mihael Čuk, medobčinski redar, jim je v soboto izdal odredbo o prenehanju opravljanja te dejavnosti, v bohinjski kmetijski svetovalni službi pa so podali prijavo na kmetijski inšpektorat. Župan je povedal, da sicer ne nasprotujejo tovrstnim dejavnostim, pač pa povsem neprimerni lokaciji.

Zorbing | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Brez soglasij druga lokacija
Miha Repovž, direktor Propilota (dejaven je tudi v društvu Loop Team Slovenija), je dejal, da sicer ni najlepše videti, a da se mu kolesnice na travniku ne zdijo sporne. “Travnik je idealen za zorbing, saj je blizu ceste in kampa Danica, za letos pa smo lastniku tudi plačali najemnino,” je pojasnil in dodal, da so včeraj na Arso oddali vlogo za presojo. “Če bo njihov odgovor pozitiven, bomo dejavnost na tej lokaciji nadaljevali, sicer pa bomo poiskali novo nekje med Bledom in Bohinjem.”

V enem koncu tedna opravijo od 15 do 30 spustov, na vprašanje, ali bodo to počeli tudi ta konec tedna, pa je Repovž odgovoril, da glede na slabo vremensko napoved najverjetneje ne, če bo vreme lepo, pa ni rečeno, da zorbinga v Bohinju ne bo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.