Slovenija
13 ogledov

Bohinjci za davčno oazo

Bohinj Shutterstock
Opozarjajo, da bodo morali plačevati za nekaj, kar ne morejo koristiti.

Bohinjci bodo vztrajali, da se spremenijo stopnje obdavčitve na varovanem območju ali pa bodo izstopili iz parka. "Nepremičninski zakon uvršča Bohinj v isti razred obdavčitve kot Ljubljano, čeprav imamo številne omejitve, domačini plačujemo davke za nekaj, česar ne moremo koristiti. To je absurd," je na problemski konferenci s simbolnim naslovom Ali bo Bohinj "in" ali bo "hin" dejal bohinjski župan Franc Kramar.

Zaveda se, da je država v težkem finančnem položaju in so pričakovanja glede finančnih spodbud morda neutemeljena, "je pa zahteva Bohinjcev za izstop določenih območij iz parka povsem legitimna".

Na današnji konferenci zbrane predstavnike države je Kramar pozval, naj na novo definirajo vrednotenje nepremičnin in upoštevajo omejitve v varovanih območjih, kar pomeni, da se Občina Bohinj uvrsti v najnižji možni razred obdavčitve.

Po drugi strani so Bohinjci dali pobudo, da bi bile v zameno za obstoječih 67 omejitev znotraj parka nepremičnine v parku celo oproščene davka. "Če bi država vsaj to voljo pokazala, potem bi rekli, da ima park en smisel," je izpostavil predsednik Krajevne skupnosti Stara Fužina Pavel Zalokar.

Komentarjev 2
  • dragec 08:32 09.januar 2014.

    Bohinjci imate zelo "dobrega" župana.??????

  • Žurnalček 21:17 08.januar 2014.

    Kaj ne morete koristiti ?