Slovenija
25 ogledov

Bohinjska dediščina v turistični ponudbi

Klemen Langus: “Korita Mostnice si zaslužijo bistveno večji obisk, zato bomo mor Žurnal24 main
Umetnost in parki. Projekt uspešen na evropskem razpisu. Film o kulturni dediščini Bohinja.

Turizem Bohinj je uspešno zaključil projekt Umetnost in parki (Arts and parks), za katerega je pridobil evropski denar. V projektu, ki je stal 230 tisoč evrov, so sodelovali še partnerji iz Grčije, Italije in Bolgarije. Polovico denarja zanj je namenila Evropska unija, Turizem Bohinj pa je prejel 15 tisoč evrov.

Razstava, učbenik, film
Kot je povedal direktor Klemen Langus, so s projektom v turistično ponudbo želeli vključiti kulturno dediščino. Pripravili so razstavo Arheološki park Ajdovski gradec – Interpretacijsko središče kulturne in naravne dediščine Bohinja, ki je na ogled v kulturnem domu Joža Ažmana, in učbenik za učitelje in učence o kulturi in dediščini, učenci in učitelji osnovne šole dr. Janeza Mencingerja pa so s škotskim arheologom Andyjem Healdom posneli kratek film o pomenu spoznavanja predvsem arheološke dediščine.

“Turistični delavci se premalo zavedamo, kako pomembno je vključevanje kulturne in naravne dediščine v turistično ponudbo,” je 
pojasnil Langus.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.