Slovenija
55 ogledov

Bohinjski hostel ob boku svetovnim

Certifikata kakovosti sta se zelo razveselila Katarina Đurđević in Borut Jurkovi Žurnal24 main
Certifikat HIQ. Hostel pod Voglom ga je dobil prvi v Sloveniji. Poleg nahrbtnikarjev vse več družin.

Hostel pod Voglom je kot prvi v Sloveniji prejel certifikat kakovosti HIQ, ki ga podeljuje Mednarodno združenje Youth hostlov. Kot je na petkovi podelitvi poudaril Iddan Kroll, glavni nadzornik za sistem HIQ v združenju, certifikat gostom zagotavlja stalno kakovost, obnavljati pa ga je treba na tri leta. “To je velik izziv tudi za druge hostle v Sloveniji, naš cilj pa je, da bi do leta 2015 certifikat pridobili vsi hostli po svetu,” je poudaril Kroll. Trenutno na svetu deluje 4.500 hostlov, certifikat pa jih ima 450.

V bohinjskem hostlu po besedah vodje Katarine Đurđević na leto ustvarijo okoli osem tisoč nočitev, število teh pa se kljub krizi povečuje. Odprt je vse leto, sprejmejo lahko največ 120 gostov, nočitev pa stane od 16 evrov. “V predsezoni je več kot polovica gostov Slovencev, med tujci prednjačijo Nemci, prizadevamo pa si, da bi se za hostel odločale tudi družine,” je povedal Borut Jurkovič, direktor podjetja Pac Sports & Hostel pod Voglom. V neposredni bližini hostla je adrenalinski park, kjer je letošnja novost “slackline” – hoja po traku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.