Slovenija
27 ogledov

Boj starih in novih struj

Med protikandidata – Kresalovo in Kavčiča – je na svetu stranke LDS sedel Slavko Žurnal24 main
Vodenje LDS. Kresalova verjame v zmago kljub "resnemu protikandidatu". Kavčiča podpira stric.

Katarine Kresal za vnovično predsednico stranke LDS po neuradnih informacijah ne podpirajo nekateri lokalni odbori z obrobja države, čeprav jo je predlagalo kar petkrat več lokalnih odborov kot njenega nasprotnika Blaža Kavčiča.

Tudi o prihodnosti

Interventno. Na svetu LDS so se pogovarjali tudi o pokojninski reformi, Kresalova pa je komentirala napovedano obravnavo interventnega zakona. Tega bo vlada sprejela ob morebitnem padcu pokojninske reforme. Kresalova je dejala, da bo z njim manj denarja za investicije. V predlogu naj bi bila tudi zamrznitev rasti vseh socialnih transferjev, plač v javnem sektorju in pokojnin do leta 2016.

"Računam na glasove liberalnih demokratov, in to tistih, ki razmišljajo skladno z interesi srednjega razreda," je pred svetom stranke dejal Kavčič, predsednik državnega sveta. Kresalovo je označil kot "prijazno konkurentko", sam pa se bo za glasove potegoval interno.

Da ga stric Niko Kavčič podpira, sklepa iz pogovorov, saj sta govorila tudi o tej temi.

Prvič se je na protikandidaturo odzvala tudi Kresalova.

"Vesela sem, da imam resnega protikandidata, nekoga, ki gre v boj z željo, da zmaga. Če ti uspe v konkurenčnem boju idej, veš, da ti je uspelo, ker si bil dober ali boljši, ne pa samo zato, ker si bil edini,"
je dejala.

Meni, da bo zmagala, saj sicer sploh ne bi kandidirala.

Aleš Gulič, predsednik sveta LDS, je med vrsticami dejal, da Kresalovo podpira, ker se je pred štirimi leti odločila voditi stranko, ko za to mesto ni bilo drugih junakov. Borut Sajovic, vodja poslanskega kluba, pa je dejal, da več kandidatov kaže na demokratičnost stranke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.