Slovenija
23 ogledov

Boj za dodatke se seli na sodišče

slovenija 01.10.13, zacetek studijskega leta, bruci, studij, studenti, Univerza, Anže Petkovšek
Tistemu, ki mu je ministrstvo zavrnilo pritožbo o dodatku za bivanje, bo Šos pravno pomagal.

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve (MDDSZ) še vedno ni odločilo glede 432 pritožb prejemnikov Zoisovih štipendij, ki jim lani niso odobrili dodatka za bivanje. Tistim, ki so jim pritožbo na drugi stopnji zavrnili, pa Študentska organizacija Slovenije (Šos) ponuja brezplačno pravno pomoč.

Zakon za ministrstvo jasen

Študenti lahko v 30 dneh po prejetju odločbe sprožijo upravni spor na delovnem sodišču. "To pomeni, da tožijo državo za nedodeljen dodatek za bivanje," pojasnjujejo na Šosu. Pozivajo jih, naj se jim javijo, saj menijo, da je več kot tisoč študentov brez dodatka ostalo neupravičeno. "Že novembra lani je Šos opozarjal ministrstvo, da je spreminjanje zahtev v razpisu med njegovo objavo nedopustno, spremembe pa niso bile jasno označene, zato so jih študenti zlahka spregledali," so prepričani. Na MDDSZ odgovarjajo, da je zakon jasen in da morajo študenti v nekaj dneh prijaviti začasno prebivališče. Opozarjajo tudi, da so tistim, za katere so ugotovili, da je pritožba upravičena, ugodili. Koliko jih je, ne vedo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.