Slovenija
78 ogledov

Boj za kulturni dom

Kamnica kulturni dom Janez Krušič Sterguljc
Kamnica. Roko nad veliko dvorano kulturnega doma želi imeti občina, krajani pa se ne pustijo.

"Na Facebooku berem laži o tem, da gre za politično obračunavanje. Če je treba, bomo svetniki odstopili, dvorane pa ne damo," pravi Simon Hauptman, predsednik Krajevne skupnosti (KS) Kamnica. Krajani že nekaj dni pripravljajo vse potrebno za zbor občanov, na katerem želijo mariborskemu županu Andreju Fištravcu povedati, da upravljanja velike dvorane ne mislijo spustiti iz rok.

Domnevne nepravilnosti

Upravljanje velike dvorane želi občina KS Kamnica odvzeti zaradi domnevnih nepravilnosti, ki so jih ugotovili pri prejšnjem predsedniku KS Janku Heričku in jih že naznanili tožilstvu. Ob tem poudarjajo, da bodo oni pripravili razpis in ne glede na to, kdo bo na njem uspešen, bodo imeli vedno prednost dogodki, ki so za KS pomembni. "Občina je pravico upravljanja dvorane KS Kamnica odvzela po tem, ko je bil naš razpis že objavljen. Župan mi v dopisu piše in zahteva, naj ustavimo vse postopke, povezane z oddajo, in pripravimo vse ustrezno za primopredajo," odgovarja Hauptman.

"Razpis je prirejen"

Ob tem Hauptman izpostavlja še širši sestanek z njim, predstavniki občine in Zavodom za kulturo Maribor, ki promovira stand up komedijo. Prepričan je, da želi občina temu zavodu dodeliti dvorano in da je predstavnica zavoda "pred mano brez zadržkov komentirala, naj pazimo, da bo razpis res pripravljen tako, da se ne bo mogel prijaviti vsak. Tam so povedali, kako bo z dvorano v prihodnje," razkriva Hauptman.

Janja Zdolšek z zavoda za kulturo pa Hauptmana poziva, naj pove vse, kar so se pogovarjali na sestanku. Da bi bil razpis pripravljen zanje, je laž, pravi: "Dvorana v Kamnici je le ena izmed številnih možnih, govorili smo, naj se razpis pripravi tako dobro, da bodo lahko izbirali glede na prijavljene programe, ne pa glede na zveze in poznanstva. Ne vem, kakšni so njegovi interesi, so pa politični."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.