Slovenija
44 ogledov

Boj za mačke in pse

pes sneg narava pokrajina Žurnal24 main
Odločitev krške občine. Za zapuščene živali bo letos skrbelo zavetišče Meli iz Trebnjega.

"Zopet je prevladal denar, z izborom cenejšega in nehumanega ponudnika je občina pokazala svojo ignoranco,“ so odločitev krške občine, da se bo v letošnjem letu z zapuščenimi krškimi živalmi ukvarjalo zavetišče Meli iz Trebnjega, komentirali v Društvu za zaščito živali Posavje. Po njihovem mnenju bi bila boljša izbira brežiško zavetišče, ki deluje pod okriljem tamkajšnje veterinarske bolnice. "Zavetišče Brežice je eno redkih v Sloveniji, ki živali ne evtanazira in ne dela za denar, temveč za dobrobit živali,“ trdijo v posavskem društvu za zaščito živali.

Trebnje cenejše od Brežic

"Izbrani ponudnik oskrbe zapuščenih živali je zadostil vsem zahtevam javnega poziva in je bil med tremi prijavljenimi najugodnejši,“ odgovarjajo z Občine Krško. "Ali izbrano zavetišče nehumano ravna z živalmi, kot opozarja Društvo za zaščito živali Posavje, pa lahko preveri inšpekcijska služba in o tem tudi odloča,“ dodajajo na občini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.