Slovenija
20 ogledov

Boj za upravljanje letališča poleti

(Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
Aerodrom Maribor. Ministrstvo je tokrat zares obljubilo razpis, imena ponudnikov se že pojavljajo.

Slišal sem že, da bo junija razpis za novega upravljalca letališča, vendar se lahko vprašamo, katerega leta,” je na pol v šali pojasnil Matjaž Sonc, direktor Letališča Edvarda Rusjana Maribor.

Čakajo na sejo vlade

Drugi terminal
Spomladi 2011. Še vedno pa poteka gradnja drugega terminala, ki naj bi bil po besedah Sonca dokončan prihodnjo pomlad. Kot smo že poročali, gradbena dela izvaja Zidarjev SCT, vrednost projekta pa je okoli osem milijonov evrov.

Po tem, ko je ministrstvo za promet že nekajkrat neuspešno napovedalo omenjeni razpis, so tokrat prepričani, da bo izšel v prvem tednu junija.

Ministrstvo za javno upravo je na podlagi sklepa vlade izvedlo še revizijo cenitve premoženja RS. Revizija je zdaj končana in je potrdila pravilnost osnovnega predloga ravnanja s stalnim premoženjem. Tako je zdaj gradivo v zvezi z javnim zbiranjem ponudb pripravljeno in bo poslano v vladno proceduro. V skladu s programom dela bo uvrščeno na eno izmed naslednjih sej vlade,” je za Žurnal24 pojasnila Eldina Knez z ministrstva za promet.

Tokrat bodo pristojne službe letališče oddale v uporabljanje za 30 let in upajo, da ga bodo na tak način rešile statusa trenutno precej osamljenega letališča.

Vse odvisno od pogojev
Na ministrstvu pričakujejo odziv več interesentov, tako slovenskih kot mednarodnih. Kot smo izvedeli neuradno, naj bi se na razpis ob ugodnih pogojih prijavila tudi Pošta Slovenije. Tudi zdajšnji najemnik, družba Prevent, razmišlja, da bi se vnovič prijavil. “Več bomo lahko rekli, ko bodo znani pogoji. Zagotovo pa je prednost, da bo ta infrastruktura oddana za dalj časa,” konča Sonc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.