Slovenija
107 ogledov

Bojan Križaj v posel s sončnimi celicami?

Bojan Križaj danes uživa v tenisu in golfu, še vedno pa veliko smuča. Žurnal24 main
Nekdanji slovenski smučar Bojan Križaj, ki se je po zaključku kariere podal v poslovne vode, naj bi se v zaledju Kopra začal ukvarjati s sončnimi celicami, vendar mu podjetje Kemiplas onemogoča nakup preostalih parcel.

Bojan Križaj je od novembra lani lastnik večjega zemljišča in nekaterih delov propadajoče Kemiplasove živinorejske farme na Belvedurju pri Hrvojih, pišejo Primorske novice. Križaj naj bi se na tej lokaciji lotil posla s sončnimi celicami, sam pa pravi, da gre za zasebno stvar, ki je ne bo delil z javnostjo.

Dražbo preostalih parcel prestavili za tri mesece

Po podatkih zemljiške knjige je Križaj lastnik dobrih 12.811 kvadratnih metrov površin na Belvedurju, do katerih ima lasten dostop. Poleg velikega kmetijskega zemljišča je pod svoje okrilje pridobil tudi opuščeni bazen za gnojnico in tri silose ter del dvorišča in zadnji del starega hleva. Ker se kupljene nepremičnine nahajajo na pobočju, bi utegnila biti precej realna namera o postavitvi sončnih celic, pišejo Primorske novice.

Dražba, na kateri so nameravali najti kupce preostalih parcel in stavb nekdanje farme, je bila minuli četrtek na pobudo podjetja Kemiplas prestavljena za tri mesece. Križaju naj bi tako onemogočili nakup preostalega zemljišča. V Kemiplasu, ki je 51-odstotni lastnik podjetja Belvedur Biofarm (49 odstotkov je v lasti domačina Feruccia Triparja) in ima v lasti istoimensko farmo globoko v koprskem zaledju, trdijo tudi, da je na Križajevi parceli plomba, kar pa iz podatkov zemljiške knjige ni razvidno.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar praufo
    praufo 18:58 24.marec 2015.

    A ma še stare marke nekje spravljene ? Jih mora v promet spravit.

  • Papaja Popi 10:49 23.marec 2015.

    Kakšne sončne celice. To je čisto običajen nakup zemljišča.Da pa mu ne dovolijo nakupa ostalega pa je čista bedarija.