Slovenija
11757 ogledov

Bojan Požar je snel rokavice

Bojan Požar Planet TV
Napovedal je kazensko ovadbo sodnega senata, ki je zanj odredil sklep o priporu.

Novinar in lastnik portala Požareport Bojan Požar je napovedal vložitev kazenske ovadbe zoper člane sodnega senata, ki so zanj zaradi nenavzočnosti na obravnavi odredili sklep o priporu. Očita jim protizakonito, pristransko in krivično sojenje. Zahteva tudi izločitev senata iz sojenja, je zapisal na spletni strani.

Bojan Požar Slovenija Slovenija Novo glede pripora Bojana Požarja

Informacijo o odreditvi pripora je v petek na družbenem omrežju Twitter objavil Požar. Njegov odvetnik Franci Matoz se je zoper sklep o priporu pritožil in s svojo pritožbo tudi uspel, saj je vrhovno sodišče sklep o priporu razveljavilo.

Do sklepa o odreditvi pripora je po pojasnilu Matoza prišlo v tožbi, v kateri je zasebni tožilec tožil Požarja zaradi kaznivega dejanja žaljive obdolžitve, vendar je bil Požar na prvostopenjskem sodišču oproščen. Vendar se je zasebni tožilec naknadno pritožil zoper odločitev prvostopenjskega sodišča, o pritožbi pa je, kot je bilo razumeti, odločal pritožbeni senat ljubljanskega višjega sodišča.

Na seje pritožbenega senata je bil vabljen tudi Požar. Od začetka februarja letos so bile po Matozovih navedbah skupaj razpisane štiri seje, vendar se jih Požar ni udeležil. Menil je namreč, da njegova navzočnost na sejah ni potrebna, saj so bila pritožbena seja sklicana na zahtevo druge stranke.

Požar je v petek na Twitterju dodatno pojasnil, da sta nekdanja lastnika Večera Uroš Hakl in Sašo Todorović v letih 2018 in 2019 zoper njega vložila pet tožb, ki so se do zdaj v treh primerih končale s pravnomočno oprostitvijo, v dveh pa z oprostitvijo na prvi stopnji.

 
Komentarjev 8
 • Dusan12 15:25 29.marec 2022.

  Požar, tokrat jim upihni zadnjo svečko.

 • Avatar Ferenc
  Ferenc 20:13 28.marec 2022.

  Najprej se je vsa leta norčeval iz novih obrazov v politiki in potem poskusil dvoličnež še sam in pogorel kot posran golob...z malo začetnico

 • Ender3 14:11 28.marec 2022.

  Kakšna klofuta pravni državi ! Požar naj bi tožil, naj pohiti, po volitvah to ne bo mogoče. Tudi takšnim zdraharjem, iskalcem zarot in laži se bo čas iztekel.

Sorodne novice