Slovenija
6895 ogledov

Bojan Požar je tastu Donalda Trumpa plačal 7.872 evrov

Bojan Požar na soočenju predsednikov strank Saša Despot Bojan Požar
Novinar Bojan Požar je Viktorju Knavsu, očetu ameriške prve dame, moral plačati skoraj osem tisoč evrov odškodnine.

Spor se je na sodišču vlekel 3 leta in dva meseca, v njem je Bojan Požar poskušal dokazati, da je z zadostno novinarsko skrbnostjo preveril podatke, ki jih je našel v zapisih iz dokumentov, ki so bili objavljeni na portalu udba.net, zaradi česar naj bi imel utemeljen razlog verjeti v resničnost takšnih podatkov. To Požarju ni uspelo, sporočajo iz odvetniške pisarne Nataše Pirc Musar.

Požar je sicer o Knavsu zapisal, da je bil med drugim v zaporu, da je utajeval davke in se v Jugoslaviji ukvarjal z nedovoljeno trgovino.

Sodnik je Požarju izrekel sodni opomin. Čeprav se Knavsu to zdi premila sankcija, se na odločitev ne bo pritožil, ker mu zadošča že to, da je bilo ugotovljeno, da so bili Požarjevi očitki o njem neresnični, da je bil Požar spoznan za krivega storitve žaljive obdolžitve in da je sodnik Požarju dosodil tudi povrnitev stroškov in objavo sodbe.

„Kot človeku, ki se mu je s tako eklatantno lažjo storila krivica in to v času, ko je bil moj zet Donald Trump na vrhuncu predvolilne kampanje za predsednika ZDA in so mediji vsako še tako za lase privlečeno zgodbo hipoma pograbili, se mi zdi izredno pomembno, da javnost v domovini naše družine in na tujem ve, da v zaporu nisem bil. Ta sodba pa je pomembna tudi zato, ker je sodišče jasno povedalo, da v takšnem primeru, kot je bil moj, nihče ne sme javno oblatiti nekoga za zapornika oz. obsojenega, če nima v rokah pravnomočne sodbe,“ je sodbo komentiral Knavs.

Izrečena kazenska sankcija še ni pravnomočna, saj je Bojan Požar že napovedal pritožbo.

Iz odvetniške pisarne Pirc Musar & Lemut Strle pa sporočajo, da je na podlagi pravnomočne sodbe v odškodninskem postopku Bojan Požar naši stranki že nakazal dosojeni znesek odškodnine in povrnil stroške postopka. Skupaj z zamudnimi obrestmi je tako plačal 7.872 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Janez_53 10:43 06.marec 2020.

    Če dolgo časa hodiš po robu, ti včasih pač spodrsne! In prav je tako, da mu je spodrsnilo.

  • Palson 18:13 05.marec 2020.

    Upam, da se je Požaj tudi testiral proti Corona virusu, saj se je pred kakšnim tednom hvalil, da je bil na maratonu v Veroni.

  • Avatar Leon
    Leon 17:00 05.marec 2020.

    Lahko pa Ivan predlaga Bojana za ministra pravosodja in bo pokazal kako deluje pravna država ? Pa Dob lahko zaprejo in vse premestijo na Madžarsko !