Slovenija
88 ogledov

Bojan Požar, kdo ga ni dvignil?

Bojan Požar FOTO: Boštjan Tacol Žurnal24 main
Objavljam včerajšnjo dokumentirano korespondenco z Bojanom Požarjem, ki razkriva, kako zavaja v svojih člankih in potem še ne dvigne telefona.

Bojan Požar je na svojem portalu včeraj objavil novico, da je med ustanovnimi člani Virantove državljanske liste tudi Luka Dekleva, »novinar in urednik brezplačnika Žurnal24«. V njegovem drugem včerajšnjem članku pa je pisalo, da se je Luka Dekleva »ustanovnega kongresa Virantove stranke v ljubljanskem Monsu udeležil le kot novinar«.

Zato sem Bojanu Požarju včeraj ob 13.30 po sms-u sporočil: »Bojan, Luka Dekleva že nekaj tednov ni več zaposlen na Žurnalu medii, poleg tega že več kot leto dni ni bil novinar Žurnala24, temveč se je v zadnjem letu ukvarjal z razvojem digitalnih vsebin s poslovnega vidika. Prosim za popravek v članku, ki zadeva Virantovo listo.«

Resda je Luka Dekleva formalno še na plačilni listi Žurnala medie, ker v skladu s septembra podpisanim sporazumom o prekinitvi njegovega delovnega razmerja prejema plačo do konca leta. A od avgusta naprej več nima nobenih obveznosti do Žurnala medie niti nobenih novinarskih, uredniških ali drugih nalog.

Bojan Požar mi je po telefonu na to odgovoril: »Danes sem govoril z Deklevo. Tega mi ni povedal, ravno obratno, iz pogovora je bilo videti, kot da je še vedno novinar Žurnala.«

Vsebina mojega naslednjega sms-a je bila: »Ne, stoodstotno drži, da ni. Sporazumno smo se razšli med prestrukturiranjem.« Ker sem imel obiske na sobotnem kosilu in nisem imel telefona pri sebi, sem šele čez slabe tri ure opazil, da me je Bojan Požar poklical. Ob 16. uri in 23 minut včeraj popoldan sem ga poklical nazaj, a ni dvignil telefona.

Prvi Požarjev epilog
Po klicu sem pogledal na njegov portal. Pod mojo fotografijo je zapisal: »Goran Novković. Pošilja SMS-e, telefona pa ne dviguje.« V članku pa, da je želel informacijo »podrobneje »razčistiti« z Novkovićem, ki pa telefona ni dvignil.«

Drugi Požarjev epilog
Zvečer je Bojan Požar na naslovno stran ponovno postavil jutranji članek o tajnem seznamu ustanovnih članov Virantove stranke. V njem je še vedno stal zapis, da je Luka Dekleva »zdaj eden od urednikov brezplačnika Žurnal24«. Demanti Luka Dekleve, da ni med ustanovnimi člani, je pripisal. Demantija Žurnala medie, da Luka Dekleva ni več urednik ali novinar Žurnala24, pa ne!

Zato sem zvečer ob 21. uri in 50 minut Bojanu Požarju poslal po telefonu novo sporočilo »Bojan, spet imaš objavljeno, da je Luka Dekleva urednik pri nas. Prosim, da takoj objaviš demanti. Luka Dekleva že več kot leto dni ni več urednik pri Žurnalu24 ali Žurnalu. Konec avgusta je dobil od nas ponudbo za sporazumno prekinitev delovnega razmerja. Septembra je bil sporazum podpisan. Res pa je, da je na plačilni listi še do konca leta. Ampak ni več aktiven in tudi pred sporazumno prekinitvijo pogodbe že več kot leto dni ni bil član uredništva. Prosim, da navedeš to informacijo in ne zavajaš več, da je novinar ali urednik Žurnala24 ali Žurnala.«
Odgovor Bojana Požarja: »Ti predlagam, da bolj natančno bereš. Ta tvoj demanti je že davno objavljen.«
Moj odgovor: »Ni res. V članku o tajnem seznamu ustanovnih članov Virantove stranke, ki ga imaš trenutno na naslovnici še vedno jasno piše, da je Dekleva »zdaj eden od urednikov Žurnala24«. Vem, da si objavil mojo informacijo. Toda zdaj imaš napačno informacijo v članku, ki je na naslovnici. Demanti Dekleve si objavil zraven, našega pa ne.«

Žurnalov epilog
To, zadnje moje sporočilo Bojanu Požarju je bilo poslano včeraj zvečer ob 22. uri in tri minute. Odgovora ni bilo. Tudi kakšno uro pozneje demantija v besedilu članka še vedno ni bilo. Luka Dekleva je bil še vedno »zdaj eden od urednikov Žurnala24«. Prav tako je po polnoči minilo že skoraj osem ur, ko Bojan Požar po mojem povratnem klicu ni dvignil telefona. Sam sem ga popoldan poklical po slabih treh urah.

Bojan, kdo torej ne dviguje telefona?      
Odslej mu telefona tudi jaz ne bom dvignil več. Bolj mi je všeč, da se pogovarjava po sms-ih ali po elektronski pošti. Ker imam potem vse takole dokumentirano.
Bojanu zato le še novinarski kolegijalni namig. Zakaj se izogibaš vprašanju, kot čigav novinar je Luka Dekleva spremljal ustanovni kongres Virantove liste, če si od nas že dobil uradno informacijo, da Luka Dekleva ni več naš novinar ali urednik, sam pa ti je dejal, da je bil tam tudi kot novinar?

Komentarjev 6
  • tralala 16:33 06.november 2011.

    phahahahahahahahahahahaha, sej se hecaš!! : ) ) )ssto je bila ponazoritev dela skrajno desničarskega 'rumenega kot scalina' portala pozareport. Taktike, ki jih požar ubira so zgolj preslikava tipičnega komuniciranja klerodomobransko desničarske srenje - utvare, laži, prirejanje in preusmeritev pozornosti drugam.

  • mufi 15:41 06.november 2011.

    Kako, in kje, je lahko nekdo po prenehanju dela še vedno na plačilni listi ??

  • izRODEk 13:26 06.november 2011.

    kira komedija... : )))))))))))))) kot bi se drek in scalina kregala, koga bolj cenijo... : ))))