Slovenija
27 ogledov

"Bojevnik" ostaja v priporu

Zaključna akcija maja lani. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Sodišče je še za dva meseca podaljšalo pripor devetim obdolžencem, trije pa ostajajo v hišnem priporu.

Devet jih ostaja v priporu, trije v hišnem priporu, pet pa na prostosti. Zagovornik Boštjana Kopčiča, Benjamin Peternelj iz Odvetniške družbe Jernejčič-Krapenc, pravi, da se je na sklep o podaljšanju pripora že pritožil. Meni, da za takšen ukrep ni dovolj razlogov, poroča Delo. Tudi odvetnik Janez Koščak, ki zastopa Dragana Tošića, je potrdil, da so na odločitev sodnikov podali pritožbe.

Koščak pravi, da proučujejo tudi možnost vložitve ustavne pritožbe, ki so jo napovedali še nekateri zagovorniki. Ti so v zahtevi za varstvo zakonitosti zapisali, da je sklep o priporu temeljil na bistvenih kršitvah kazenskega postopka, kršitvah ustavnih pravic in zakonskih pogojev za odreditev pripora. Sodišču so predlagali, naj obdolžence izpusti na prostost.

Vrhovni državni tožilec pa je opozoril na ponovitveno nevarnost in begosumnost osumljencev. Vrhovni sodniki so pripor označili za sorazmeren in nujen, predvsem ker je bila združba dobro organizirana, preprodajala je veliko količino mamil, s kaznivimi dejanji pa je nadaljevala tudi po zasegih droge.

Spomnimo: obdolžencem očitajo prevoze droge, večinoma kokaina, iz Južne Amerike v Evropo. Ti naj bi zadnji dve leti po Italiji najemali stanovanja, kjer naj bi kokain pakirali v manjše pakete in ga prodajali uličnim preprodajalcem. Omenjena kokainska naveza naj bi pri tem sodelovala s srbskim narkokraljem Darkom Šarićem, ki je na begu od lani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.