Slovenija
16 ogledov

Bojijo se živeti tukaj

Stanovalke se v dotrajani zgradbi bojijo živeti. Pred letom se je udrl strop, iz Žurnal24 main
Podnajemnice čakajo, da jim lastnik popravi strop in streho.
“Bojim se, da bo razpadajoči strop pod sabo pokopal mojo malo vnukinjo,”  opozarja na nevzdržne razmere, ki vladajo v dotrajani stavbi na naslovu Obala 61 v Portorožu, podnajemnica, ki imena javno ni želela razkriti.

Stavbo je do procesa denacionalizacije upravljala družba Metropol Group (MG). Po navedbah  Zorka Žerjala, izvršnega direktorja Metropol Resorta, so na začetku devetdesetih tam nameravali zgraditi hotel, zaradi denacionalizacijskega zahtevka pa do gradnje ni prišlo. “ MG ni lastnik in v stavbo ne more posegati,” trdi Žerjal in dodaja, da bo za stavbo in stanovalce moral poskrbeti novi lastnik, čigar imena ne razkrije. Zanimivo pa je, da po trditvah naše sogovornice Metropol vsak mesec pobira najemnino.

Stare italijanske vile že dolgo očitno nihče ne popravlja. Voda, ki pronica skozi streho, je poškodovala lesene strope, ki so se preprosto udrli. Stropi v hiši zamakajo, na hodniku zeva luknja, iz katere odpada omet.

Prihaja do kratkih stikov
“Obljubljajo že. Ko jih pokličemo, pridejo, fotografirajo in gredo, naredijo pa nič,” pravi naša sogovornica. Prepričana je, da bi v Metropolu morali poskrbeti za varno bivanje. Zaradi dotrajane električne napeljave prihaja do kratkih stikov, zaradi katerih je že bila ob hladilnik. Boji se, da se bo naslednjič vnela hiša.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.