Slovenija
128 ogledov

Bojim se, da bom moral preseliti vse v Italijo

Matevž lenarčič Saša Despot
Če bi v Italijo preselil celoten razvoj, bi imeli znanstveniki in inženirji precej boljše plače, pravi Ivo Boscarol.

"Bojim se, da se bo v Italijo širil ali selil celoten razvoj Pipistrela, ker za isti bruto bi moji znanstveniki in inženirji, ki jih imamo 35, dobili v žep krepko več denarja kot pri nas," je za Televizijo Slovenija povedal lastnik Pipistrela Ivo Boscarol. 

Pipistrel sicer v Italiji že gradi deset tisoč kvadratnih metrov veliko halo, kjer bodo zaposlili 200 ljudi. "Iz Italije imamo 600 prošenj, iz Slovenije pa 15," je dejal Boscarol. 

V Italiji gradi tovarno, saj Slovenija z ZDA nima podpisanega sporazuma, ki bi omogočal izvoz letal v ZDA, poleg tega so mu Italijani skoraj 30 tisoč kvadratnih metrov dali v uporabo za 40 let. 

Komentarjev 29
  • francl12 16:34 13.avgust 2014.

    Njemu se itak gre samo za dobiček. A mislite, da so pri njemu delavci super-duper plačani. Preden gre pa naj vrne vse subvencije, ki jih je bil deležen v Sloveniji!

  • Fertel 14:51 13.avgust 2014.

    Podlo - z našim denarjem, našimi milijoni se je postavil na noge. Zdaj pa adijo.... Je tudi samo kapitalistično pokvarjena duša in nič drugega....

  • wingspan15 13:58 13.avgust 2014.

    Glede na to, da malo poznam situacijo, mislim, da ni ravno tako kot g. Boscarol pravi. V Sloveniji je pokoristil čisto vse subvencije, kar jih je bilo možno dobiti. Ko se je vlada zamenjala in sredstva izčrpala, pa poskuša še ...prikaži več kje drugje kaj pridobiti. Kar je znano, je tudi nekaj delavcev odpustil, sedaj bo pa zaposlil 200 Italijanov. Moram reči, da je res neverjeten. Kako pa bo z delavci v Ajdovšini?