Slovenija
22 ogledov

Bolan ali zavlačuje?

Boris Popovič Suzana Kos
Obtoženega Borisa Popoviča tudi danes ni bilo na sodišče. Razlog naj bi bile njegove težave z zdravjem, a je sodnik Julijan Glavina podvomil v upravičenost njegovega izostanka.

Koprski sodnik Julijan Glavina ni bil prepričan o upravičenosti izostanka Borisa Popoviča z današnje obrvanave, zato se je o njegovem zdravstvenem stanju pozanimal pri njegovem zdravniku in določil izvedenca. Koprskega župana tokrat obtožnica bremeni nezakonitega ravnanja pri prireditvi Rumena noč in nameri za prenos koncesije za mestno kopališče iz Popovičevega družinskega podjetja B.P.C. na družbo 13. Oboje sega v leto 2003 in prva zadeva utegne v nekaj mesecih zastarati.

Odvetnik ogorčen

"Sodnik krši zakonodajo Republike Slovenije, saj je glede na mnenje informacijske pooblaščenke nedopustno, da sam poskuša priti do podatkov o zdravstvenem stanju obtoženega. Popovič je svoj izostanek opravičil skladno s pravili prek predpisanega obrazca, sodišče pa lahko, v kolikor dvomi, poleg zakonsko predpisane procedure zaprosi še za mnenje izvedenca," se je na današnji obravnavi razburjal Popovičev zagovornik Luka Zajc.

Obtoženemu kršene pravice

"Pomislite na breme obtoženega, ki ga prenaša že deset let. Vprašanje je, zakaj je tožistvo potrebovalo sedem let za pripravo obtožnice, sodišče pa poltretje leto za razpis obravnave," je menil odvetnik Renato Dukič, ki Popoviča zastopa v zvezi z domnevno zlorabo položaja in pravic pri prodaji občinskih parcel na Srminu. "Sodišče zdaj lovi rok pred zastaranjem na račun zdravja obtoženega, ki tudi zaradi znanih fizioloških težav lahko prisostvuje sojenju le omejen čas," dodaja. Po njegovih besedah pa se Popoviču v prihodnjih mesecih obeta, da bo zaradi različnih obravnav na sodišču preživel skoraj ves delovni teden.

Župan na bolniški

Župan je na bolniški že od prejšnjega tedna, smo izvedeli od občinske predstavnice za stike z javnostmi Mojce Beljan, ki je na današnjo obravnavo prišla skupaj s svojimi sodelavci. Popovič naj bi imel težave tudi zaradi povišanega pritiska.

Komentarjev 13
  • Scott 02:26 12.april 2013.

    Zdravi in zelo plodni so za razliko od raznih bonsaiev, ata-pampersov in ostalih inkontinenčnežev!

  • titty 21:52 11.april 2013.

    JJ in ostala njegova banda ni nič bolj zdrava!

  • primorka 20:13 11.april 2013.

    ..." zato se je o njegovem zdravstvenem stanju pozanimal pri njegovem zdravniku"...KAKO LAHKO PODVOMITE O TAKI POTEZI ? TO JE PRI GLAVINI ŽE USTALJENA PRAKSA, KER MU DRUGI KRIJEJO HRBET. UPAM, DA BO TUDI TO MINILO, NE MORE TRAJATI VEČNO !!!