Slovenija
22 ogledov

Boleče spremembe za javni sektor?

Žurnal24 main
Če nam ne uspe zajeziti rasti plač javnih uslužbencev, bi bila lahko povprečna bruto plača v gospodarstvu nižja tudi do 37 odstotkov, opozarja ministrica za javno upravo.

Ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs je za Radio Slovenija opozorila, da bi bila lahko povprečna bruto plača v gospodarstvu nižja tudi do 37 odstotkov od povprečne bruto plače v javnem sektorju, če jim ne uspe zajeziti rasti plač javnih uslužbencev. To pomeni, da bi za plače slednjih potrebovali še dodatnih 250 milijonov evrov.

Opozorila je tudi, da se bo treba uskladiti pri zmanjšanju plač javnih funkcionarjev, sicer bodo morali poseči v pravice, kot so enak dostop do brezplačnega šolstva, brezplačnega zdravstva in socialnih transferjev.

Krebsova je še dejala, da se je število javnih uslužbencev v administraciji sicer zmanjšalo za 300, povečalo pa se je število zaposlitev v vrtcih, domovih za ostarele in zdravstvenih domovih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.