Slovenija
34 ogledov

Bolhe, 
podgane, smrad

Stavba na Smrekarjevi ulici, ki že 17 let propada, je polna bolh, mačk in podgan Žurnal24 main
Sosedi. Naveličani pogleda na razpadajočo stavbo. Občina obljublja prenovo.

“Hiša razpada in je zelo nevarna tako za mimoidoče kot tudi za sosede, ki živimo v njeni neposredni bližini,” pravi Danijel Božič iz Izole, ki se je obrnil na nas. Kot pojasnjuje, sosednja hiša na Smrekarjevi ulici, le streljaj daleč od Manziolijevega trga v središču Izole, že približno 17 let sameva in neslavno propada.

Sosedi opozarjajo
Hiša, sicer v lasti Občine Izola, je po besedah Božiča polna bolh, saj se v njej zadržujejo okoliške mačke, razpasle so se podgane, smrad iz hiše pa je nevzdržen. Sosedje, ki imajo iz svojih oken nič kaj zavidanja vreden pogled na razpadajočo stavbo, že več let opozarjajo odgovorne na svoje težave. "Na občini ves ta čas obljubljajo, da se bo hiša sanirala oziroma obnovila, pa se to do danes ni zgodilo. Podajajo samo prazne obljube, saj so si hišo že večkrat tudi sami ogledali," dodaja Božič.

Obnova jeseni?
Za odgovore smo se obrnili na izolsko občino, kjer so nam dejali, da načrtujejo prenovo objekta in pridobitev treh novih stanovanjskih enot.

"Občina trenutno pridobiva gradbeno dovoljenje, gradbena dela bomo začeli predvidoma po koncu turistične sezone. V kratkem bo zaradi nevarnosti za okolico objekt primerno zaščiten in deratiziran," nam je še povedal Blaž Maljevac, odgovoren za odnose z javnostmi na Občini Izola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.