Slovenija
74161 ogledov

"Boli, da nas izkoriščajo za odvoz svoje nedelujoče in 40 let stare nesnage"

Odpravljanje posledic poplav poplave epa
Nikar ne darujte pokvarjenih in raztrganih stvari.

V društvu Humanitarček, kjer že od katastrofalnih poplav pomagajo prizadetim na terenu, pozivajo ljudi, naj darujejo premišljeno. "Preden doniramo, se vprašajmo: Je to nekaj, kar bi mi sprejeli? Deluje? Sta čas in naslovnik primerna?"

Opažajo namreč, da marsikdo podarja stvari, ki so dotrajane ali celo nedelujoče. 

"Mene kliče na dan nekaj ljudi, ki mi želijo donirati stroje, ki so več let stali v garaži in je odvoz na snago predrag. In pohištvo, ki ga nočejo sami odstraniti iz hiš. Tako da se več ne odzivam na njih, ker boli, da večina izkorišča nas poplavljence za odvoz svoje nedelujoče in 40 let stare nesnage," je prostovoljcem povedala gospa Klara.

Gospa Romana pa je pojasnila, da je dobila stare odeje, polne stenic.

Druga gospa je povedala, da je dobila več raztrganih šolskih torb in da bi jo bilo "sram takšno dati naprej". "Za nas pa mora biti vse dobro," je dodala.

Še hujšo situacijo je opisal moški iz Mozirja. Podarjeni pralni stroj so postavili na podstrešje, kjer ni bilo poplavljeno, nato pa je zaradi okvare na stroju poplavilo še podstrešje.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 3
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 07:31 19.avgust 2023.

    Ne se sekirat, povojni otroci so danes stari 80+ in vsaka stvar je za njih dragocena, zato po njihovi smrti dediči naročijo pri snagi kontejner, ker drugam roba ne sodi ! So pa vmes tudi mešetarji z slabim znanjem kolektivne naivnosti.

  • Avatar MuškaKokoš
    MuškaKokoš 21:17 18.avgust 2023.

    Vsak da, kar ima v srcu po duši.