Slovenija
16 ogledov

Bolj modro okrog šol

Boštjan Lindav, vodja kranjskih kriminalistov, želi drastično omejiti tudi števi Žurnal24 main
Kranj. Porast kaznivih dejanj med mladostniki. Droge, nasilje, tatvine in izsiljevanje že v šolah.

V okolici izobraževalnih ustanov je vse pogosteje zaznati kazniva dejanja nasilja, uporabe drog, izsiljevanja in tatvin, pri čemer so vse prevečkrat kot oškodovanci udeleženi tudi otroci in mladostniki. To v svojem poročilu ob začetku šolskega leta ugotavlja Policijska uprava Kranj.

Konoplja med dijaki
“V okolici izobraževalnih ustanov vse pogosteje prihaja do preprodajanja in uživanja drog,” pravi vodja kriminalistične policije na PU Kranj Boštjan Lindav. Lani so našteli 245 kršitev zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, od tega so bili v štirih primerih obravnavani stari od 14 do 16 let.

Letos so obravnavali 144 primerov, se je pa številka vpletenih od 14 do 16 let starosti podvojila. Najpogosteje gre za konopljo, ki jo gojijo in preprodajajo kar sami. Nekaj so jih letos policisti že odkrili.

V porastu je tudi medvrstniško nasilje. Predlani so na območju PU Kranj našteli 107 kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, letos 137. “Vse pogosteje prihaja do različnih izsiljevanj, bodisi mobitelov, denarja,” razkriva Lindav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.