Slovenija
27 ogledov

Bolj so poškodovali policista, več so dobili

protesti ljubljana Anže Petkovšek
Izgredniki, ki naj bi bili plačani za svoja dejanja, naj bi bili plačani tudi za kakovost svojega dela.

Izgredniki, ki so mirne proteste v Ljubljani spremenili v vojno stanje, naj bi bili plačani za svoja dejanja, je včeraj poročal Večer. Minister Vinko Gorenak in direktor policije Stanislav Veniger sta pozneje tudi potrdila, da policija preiskuje informacijo, da naj bi bili izgredniki na protestu v Ljubljani plačani. Je pa direktor policije dejal tudi, da je bila materialna škoda v Ljubljani minimalna v primerjavi s tisto v Mariboru.

Bolj kot so jih poškodovali, več so jih plačali

Večer je pozneje izvedel še, da bi lahko bili organizatorji nasilja v Ljubljani prejšnji konec tedna ekstremisti iz okolice Ljubljane, ki so jih mediji v preteklosti povezovali tako s politično levico kot s politično desnico. Novačili pa naj bi mladeniče iz neosocialističnih in neonacističnih skupin pa tudi pripadnike nekaterih navijaških skupin. Za napade so jih tudi ustrezno opremili, v množico pa poslali fotografe, da bi na naslednjih demonstracijah tako lažje prepoznali policiste v civilu in tudi njih izbrali za tarče.

Tarče naj bi bili torej predvsem policisti, za katere pa so bili huligani posebej nagrajeni. Kar pomeni – hujša ko je bila poškodba policista, bolj je bil posameznik v skupini cenjen. Še vedno pa policija ne želi izdati, kdo bi lahko bil naročnik.

Komentarjev 5
  • Scott 23:48 07.december 2012.

    lol1;največje goljufe in pokvarjence najdeš v murglah in pri/med ići !

  • Žurnalček 00:10 07.december 2012.

    Dolenjak i Meninger . Zakaj špancirata po luftu tisti helič in se gresta amerikance . Pa vesta in se zavedata, kako mal je potrebno, da pade dol ! A bi mogoče pa to rada videla ? Ja sam en od ...prikaži večd dol, naj se spomni, pa ste u rit!

  • Žurnalček 00:04 07.december 2012.

    Ja res je . SIOLov reporter z kapuco na glavi je snemal svoje kapucarje , kako so se tepli z policaji. Zaradi kapuce, jih je pa še on dobil po pički .Nobenemu drugemu metalci granita niso dovolili , da jih ...prikaži večh snema, kaj šele da snema med njimi !