Slovenija
34 ogledov

"Bolje nov delovnik kot zapiranje"

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Pošta. V manjših poslovalnicah storitve večkrat tudi popoldne. V Beli in Suhi krajini zapiranja (še) ne bo.

Novo mesto. Za poslovalnice Pošte Slovenije bo 1. julija začel veljati nov delovni čas. Po besedah Cvetka Sršena, direktorja novomeške poslovne enote, bodo tako med drugim manjše pošte več dni v tednu odprte tudi popoldne.

"Nezadovoljstvo zaradi deljenega delovnega časa razumemo, toda dejstvo je, da po naših analizah pošto v tem času, ko bo po novem zaprta, obišče le od pet do osem odstotkov strank," navaja Sršen.

 

Vztrajajo pri svojih

"Bolje, da so se zgodili ti ukrepi kot pa zapiranje manjših pošt, ki je grozilo pred kratkim, na primer v Adlešičih," meni Mojca Čemas Stjepanovič, županja Občine Črnomelj, in dodaja, da bodo vztrajali pri tem, da poslovalnic ne bi zapirali.

Zaprtje oziroma preoblikovanje v premično pošto je lansko jesen grozilo tudi Hinjam v Suhi krajini, a Sršen pravi, da so njihove namere trenutno zamrznjene. "Še vedno pa je živa ideja o morebitnih partnerjih, ki bi prevzeli te manjše pošte kot neke vrste franšizo," dodaja Sršen.

Komentarjev 1
  • maneken 12:44 14.april 2012.

    v Kransterdamu danes po 12h nobena pošta odprta nikjer, nobenega dežurtva za Gorenjce? Te pošte so že zdavnaj postale trafike, ki prodajajo vsemogočo kičasto navlako, v glavnem iz plastike....