Slovenija
9 ogledov

Boljše življenje

Glavni trg bo 22. septembra, ob dnevu brez avtomobila, za promet zaprt. (Foto: S Žurnal24 main
Promet. Približuje se Evropski teden mobilnosti.

“Telesnih dejavnosti je v vsakdanjem življenju premalo, največkrat pa je izgovor pomanjkanje časa. Zato upam, da bomo vsaj ob Evropskem tednu mobilnosti med 16. in 22. septembrom naredili več zase in za okolje, sedli na kolo ali se v mesto odpravili peš,” pravi župan Alojzij Muhič.

Brezplačna kolesa
Osrednja tema letošnje prireditve je Potuj pametneje, živi bolje. Tudi letos bo občina omogočila brezplačen prevoz z mestnimi avtobusi, zavod za turizem pa bo zagotovil brezplačno izposojo koles. “Na dan brez avtomobila pa bodo na Glavnem trgu potekale različne dejavnosti, zato bo trg za promet zaprt,” je pojasnil podsekretar za promet Milan Bratić.

18. septembra bo pri Planetu Tuš potekala tudi ena od prireditev Zapelji me varno. Gre za preventivno kampanjo za izboljšanje varnosti v cestnem prometu in dvig vozniške kulture, v kateri med drugimi sodelujejo inštruktorji varne vožnje, policisti in Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu RS. Več boste izvedeli tudi o dobrodelnem projektu Še vedno vozim, vendar ne hodim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.