Slovenija
11 ogledov

Boljši in vse varčnejši

Podjetju Panasonic je v enem letu uspelo drastično znižati porabo električne ene Žurnal24 main
Zeleni izdelki. Proizvajalci vse bolj pazijo na okolje in naše denarnice.

Proizvajalci zabavne elektronike se vse bolj zavedajo potrebe po varovanju okolja. To pa se kaže tudi v vse večjih “zelenih” kotičkih na razstavnih prostorih berlinskega sejma IFA.

Panasonicu je pri lanskem modelu televizorja plazma viera TH-P42 G10 (letošnji je G20) uspelo znižati porabo električne energije (priključna moč) za tretjino. Isti proizvajalec opozarja tudi na žarnice. Izpostavlja razliko v porabi med halogenskimi in LED-žarnicami. Zadnje svetijo desetkrat dlje in porabijo petkrat manj električne energije.

Zeleni Philipsov LED-LCD-televizor je po besedah hostese eden od prvih s tipko za popoln izklop – ob pritisku nanjo se naprava popolnoma izklopi, torej ni v stanju pripravljenosti in zato ne porablja elektrike. Poleg tega pa je daljinski upravljalnik opremljen s solarnimi celicami, ki napolnijo baterije. Omenjeni televizor (42PFL6805) je izdelan tudi iz 60 odstotkov recikliranega aluminija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.