Slovenija
42 ogledov

Bolni Teji lahko pomagate tudi vi

Teja Zorec Facebook
Šestletna Teja Zorec iz Ruš potrebuje zdravljenje v tujini. Otrok je zbolel za redko obliko raka.

V Kulturno-informacijskem središču Evropske prestolnice mladih Maribor 2013 na Trgu Leona Štuklja bodo danes odprli razstavo mlade mariborske fotografinje Nine Golub z naslovom We all deserve a life. Gre za dobrodelno razstavo, ki bo na ogled od 16. avgusta, z njo pa želijo zbrati denarno pomoč za zdravljenje bolne šestletnice Teje Zorec iz Ruš.

 

Kot je pojasnila Golubova, bo zbrani denar namenjen šestletni Teji, ki je nenadoma zbolela za redko obliko raka, kakršno poznajo predvsem v Braziliji in na Kitajskem. Zbrana sredstva bodo tako šla za Tejino zdravljenje v tujini. Ob tem vsakega darovalca čaka simbolično presenečenje.

 

Obolela deklica naj bi nujno potrebovala zdravljenje v tujini, sicer brezposelna starša pa sta akcijo zbiranja denarja sprožila tudi prek Facebooka. Doslej je že potekalo nekaj dobrodelni akcij, denar pa zbirajo tudi različna lokalna društva.

 

 

Stroški se povrnejo, če so pri nas izčrpane možnosti

 

Iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana pa glede zbiranja denarja za zdravljenje v tujini opozarjajo, da imajo otroci do dopolnjenega 18. leta urejeno zdravstveno zavarovanje po enem od staršev in brez doplačil koristijo vse, kar potrebujejo v procesu zdravljenja. Do povračila stroškov za zdravljenje v tujini pa so upravičeni, če so v Sloveniji izčrpane možnosti zdravljenja in če je z zdravljenjem v tujini možno utemeljeno pričakovati ozdravitev ali izboljšanje zdravstvenega stanja.

 

Ob tem poudarjajo, da je klinični oddelek za otroško onkologijo in hematologijo pediatrične klinike UKC Ljubljana primerljiv podobnim centrom v tujini. Tudi zdravljenje poteka po najsodobnejših metodah in z zdravili, ki so v uporabi v najboljših centrih v svetu, so še zapisali.

Komentarjev 2
  • Romanca Rožman 15:06 08.avgust 2013.

    TUDI SAMI IMAMO PODOBNE IZKUŠNJE. NA ONKOLOŠKEM V LJ. ZDRAVIJO,PRIJAZNI, SPOSOBNI ,PREDVSEM PA BREZPLAČNI ZDRAVNIKI,KATERIM VSA ČAST.Teji pa želim, vso srečo pri nadaljnem zdravljenju.

  • Dušan Ahlin 16:17 05.avgust 2013.

    Res se mi otrok smili, da je tako hudo bolan, vendar so iz Lj. UKC-ja sporočili, da jo zdravijo brezplačno, tako kot vsakega otroka v Sloveniji.